Boschendal 1685 Chardonnay | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chardonnay
Boschendal 1685 Chardonnay | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8.5

Boschendal 1685 Chardonnay

2020

Witte wijn

15,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Geweldige Chardonnay

De Boschendal 1685 Chardonnay is groot in aroma en smaken, een combinatie van citroen, kaneel en nootmuskaat op de neus met pittige citrus en rijp tropisch fruit in de mond. Goed uitgebalanceerd, het zachte, boterachtige karakter draagt ​​bij aan de complexiteit en rondheid van de wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsFruit
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Boschendal

Boschendal is vooral bekend voor zijn Sauvignon Blanc, maar wijnmaakster Lizelle kan ook geweldige Chardonnay’s maken. Doordat 70% van de druiven 9 maanden is gerijpt in houten vaten krijgt deze Chardonnay een mooie balans in fruit en houttonen en is de afdronk romig en rond en gaat niet vervelen.

Lees meer

8.5 in De Grote Hamersma

Wat zegt De Grote Hamersma over deze wijn: “Luxe uitmonstering. Ampulvormige fles. Hals met opstaand boordje. Herinneren voetballiefhebbers zich Éric Cantona nog? Die had zijn shirtje altijd zo. Etiket vol heraldische signalen. Snoeven over meer dan driehonderd jaar wijn maken: anno 1685. Laat dan alsjeblieft zo’n wijn niet tegenvallen, denk je dan. Maar nee. Proefde ‘m eerder al eens. Nog steeds die luxe, rijke stijl waarvan de makers zich er vaak op laten voorstaan dat deze in een blindproeverij met veel kostbaardere witte bourgognes prima zijn mannetje zou staan. Buiten kijf een ambitieuze wijn. Met beschaafd wit fruit, een briochezoetje en een fijne notigheid door eenzame houtopsluiting in een donkere, koude kelder. Je zult maar chardonnay wezen in Zuid-Afrika.”

Lees meer

De wijnboerderij

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan Boschendal; de parel van Franschhoek.

Lees meer

Lekker bij

Een ideale begeleider van vis, schelp- en schaaldieren, gevogelte, zachte kazen en gerechten met romige sauzen.

Lees meer
Scroll naar boven