Pietro Clementi Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella
Pietro Clementi Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella

Pietro Clementi Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Amarone della Valpolicella
Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella

24,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Smaakt als een Amarone

De Valpolicella druiven, met de hand geplukt in September, worden geperst in September/Oktober. In Februari van het jaar daarop wordt de wijn gedurende 10 dagen toegevoegd aan de druivenschillen die worden gebruikt om Amarone te maken. Er ontstaat een tweede korte gisting.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Amarone della Valpolicella
Druif Druif Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Domein Domein Azienda Agricola Gnirega di Pietro Clementi
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Ongefilterd

De wijn wordt niet gefilterd maar vier keer gedecanteerd in roestvrij stalen vaten. De wijn rijpt daarna minstens twee jaar verder in eikenhouten vaten en in de volgende zomer in barriques.

Lees meer

Decanteren

Deze rijke wijn, bekroond met 91 punten van James Suckling, is granaatrood van kleur met aroma’s van fruitjam, kersen en vanille. Aroma’s van gedroogd fruit en specerijen zijn afkomstig van het “Ripasso-proces” op het druivendraf. Deze Valpolicella Ripasso Classico Superiore van Pietro Clementi is een volle, elegante, complexe en fluweelzachte wijn. Voor optimaal genieten dient deze wijn een uur van tevoren ontkurkt te worden.

Lees meer

Azienda Agricola Gnirega di Pietro Clementi

Clementi is sinds 1969 een familie wijndomein met 14 hectare wijngaarden in het hart van Valpolicella Classica en maakt traditionele Valpolicella wijnen van topkwaliteit. De jaarlijkse productie is klein: 30.000/35.000 flessen per jaar. De wijngaarden hebben een uitstekende ligging in de omringende heuvels op 300 en 400 meter hoogte waar de druiven kunnen rijpen in een ideale omgeving: de bodem, de zon, het zachte klimaat. De wijnen worden geproduceerd volgens de zeer traditionele methoden van de Valpolicella Classica, van wijngaard tot fles en verfijnd in eikenhouten vaten uit Slavonië om de juiste balans van geuren en smaken te bereiken.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn smaakt uitstekend bij een winters stoofpotje, roodvlees, wildgerechten als hertenbiefstuk of pasta’s met een romige tomatensaus. Ook heerlijk bij oude kazen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven