Pontemagno Bacareto | Italië | gemaakt van de druif Verdicchio
Pontemagno Bacareto | Italië | gemaakt van de druif Verdicchio
De Grote Hamersma score 9+ sterwijn

Pontemagno Bacareto

2022

Witte wijn

10,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bachéro heet nu Bacareto

Nieuw Nieuw Nieuw , eh nou ja beetje nieuw… onze Bachéro heet nu Bacareto. Onze Bachero heeft een naamsverandering ondergaan naar Bacaréto Verdicchio dei Castelli di Jesi. Ook nieuw is dat de fles een blauw-wit lintje om de hals krijgt met DOC bewijs.  Het bewijs dat de wijn voor 100% van Verdicchio druiven uit dit bepaalde  DOC gebied is gemaakt. Al decennia lang staat Piersanti garant voor hele goede Verdicchio wijnen.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9+

De Grote Hamersma score 9+ sterwijn

“Blijft de beste Verdicchio onder tien euro. Want ook de prijs is onveranderd gebleven.”

De naam is veranderd ten opzichte van de 2018 oogst. Eerst Puntamagno ‘Bachero’ nu voldoet Bacaréto. Gelukkig is de insteek verder ongewijzigd gebleven. De wijnmaker hangt een rijpe stijl aan ofschoon deze in dit jaar wat frisser is geworden. Appelbeignet, mandarijnessence, de banaan wat minder rijp. Turks fruit, zweempje groene kruiderij dit keer en milde zuren. Blijft de beste verdicchio onder tien euro. Want ook de prijs is onveranderd gebleven.

Lees meer

Naamsverandering? maar waarom ?

Voor een wijn met de populaire DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi- classificatie moeten de druiven uit het eigen gebied komen. Een vaak gehoorde klacht in de Marche was dat veel Verdicchio-producenten een beetje aanrommelden en ook andere druiven van buiten de streek en zelfs van buiten Marche gebruikten. Om te laten zien dat de Verdicchio van Piersanti van de ‘echte lokale druiven is gemaakt dragen de flessen blauw/wit bandje DOC certificering om de hals. Om aan alle regels te voldoen moest ook de naam Bachero ook meeveranderen vanwege een andere regel. De naam van de wijn mag niet meer dezelfde zijn om de plaatsnaam waar de wijn geproduceerd is. De nieuwe naam wordt Bacaréto Verdicchio dei Castelli di Jesi. Maar aan de wijn is dus zelf niks veranderd! De wijn smaakt nog steeds hetzelfde dus! De Pontemagno Bachero (oude naam) krijgt een 9+ van De Grote Hamersma 2020! “Pontemagno hangt de rijpe stijl aan. Weldadig, rijp en meeslepend. Deze scoort hoger: vanwege zijn buitengewoon aantrekkelijke prijskaartje. Appelbeignet, mandarijnessence, rijpe banaan, studentenhaversensatie. Turks fruit, milde zuren.” Bij Casa del Vino is de Bacaréto Verdicchio dei Castelli di Jesi classico Superiore D.O.C. van Vini Pontemagno één van de populairste witte wijnen. Deze classico superiore heeft veel intensiteit en kracht in de smaak. Door de houtrijping heeft deze Bachero Verdicchio een volle smaak, maar ook veel elegantie en frisheid.

Lees meer

Het huis Vini Pontemagno

Het wijnhuis Vini Pontemagno is in 1955 opgericht door Giovanni Piersanti. Door te investeren in technologie en kwaliteit heeft dit wijnhuis een hoog niveau bereikt. Het maakt wijnen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Piersanti zijn vooral meesters van de Verdicchio Classico van de Castelli di Jesi.

Lees meer

Leuk weetje voor de cinefielen….

In de jaren zestig kende de Verdicchio een groot commercieel succes. De klassieke amfora-fles van de wijn, geproduceerd door Fazi Battaglia en ontworpen door de Milanese architect Antonio Maiocchi, is in die tijd een symbool geworden van de Verdicchio. De marktpositie verbeterde zich enorm  toen in 1973 Al Pacino de fles ontkurkte en dronk in de film “Serpico”. Toen de amfora-fles in latere jaren men juist weer associeerde met goedkope wijn, is de wijn weer in gewone flesvorm teruggekomen.

Lees meer

Lekker bij

Sinds de 15e eeuw wordt de Verdicchio in deze streek verbouwd op de kalkrijke bodem die zich goed leent voor witte wijn. Heerlijk in combinatie met tal van gerechten zoals vis, salades en wit vlees. Maar ook zeer geschikt als aperitief wijn en gewoon gezellig een goed glas op een feestje.

Lees meer

Bestellen en bezorgen

Bestel eenvoudig online. Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden!

Lees meer
Scroll naar boven