Quest Chenin Blanc | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chenin Blanc
Quest Chenin Blanc | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Chenin Blanc

Quest Chenin Blanc

2019

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Breede Rivier vallei
Chenin Blanc

12,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Onderscheidende florale tonen

Onderscheidende florale tonen en aroma's van gedroogde perzik , citrus en limoen met een stevige en knapperige zuurgraad. Opgevoed in Frans en Amerikaans eiken, vertoont de wijn elegante en delicate tannines met respect voor het fruit.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Breede Rivier vallei
Druif Druif Chenin Blanc
Domein Domein Du Toitskloof Cellar
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De druiven voor de Quest Chenin Blanc komen van alluviale grond met een hoog leemgehalte en een gematigd mediterraan klimaat. De 35 jaar oude wijngaard is 4 ha groot en brengt 12 ton druiven per hectare op. Zorgvuldig beheer van het bladerdak zorgt ervoor dat de druiven en bladeren worden blootgesteld aan direct zonlicht. Dit leidt tot kwaliteitsdruiven gevuld met intense fruitsmaken. De druiven worden met de hand geplukt in de vroege ochtenduren, na het persen en ontpitten, wordt het sap 8 uur op de schil gehouden. Het heldere sap wordt overgepomt in nieuwe eiken vaten voor fermentatie. Het sap wordt 6 maanden op de dikke droesem gehouden en rijpt verder op de fijne droesem gedurende 2 maanden. De droesem speelt een cruciale rol in de complexiteit van deze wijn.

Lees meer

Het wijnhuis Du Toitskloof

Genieten van een geweldig glas wijn uit een van de beste wijnstreken van Zuid-Afrika en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo’n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten.

Lees meer

Lekker bij

Combineer met rijke viskoekjes en krieltjes bedekt met zure room en verse bieslook uit de tuin of varkenskarbonades met knapperig vet naast een rucola, appel en walnoten salade.

Lees meer

Bekroond

Gilbert & Gaillard   91 pts / Winemag.co.za 89 punten

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven