Pardo Tolosa Red La Sima tempranillo | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Pardo Tolosa Red La Sima tempranillo | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
De Grote Hamersma score 9- sterwijn

Pardo Tolosa Red La Sima tempranillo

2021

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Spanje
Spanje, La Mancha
Tempranillo

9,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verleidelijk lekkere bio-Tempranillo

Deze Pardo Tolosa Red la Sima is een mooie bio-Tempranillo uit het warme en droge land van Don Quichot (DO Manchuela), tussen Valencia en Murcia. De wijngaarden liggen op 700 m hoogte. Bodega Pardo Tolosa weet onder deze omstandigheden een tempranillo te maken waarvan je blijft drinken: fruitig, kruidig, fris en sappig.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Spanje
Streek Streek La Mancha
Druif Druif Tempranillo
Domein Domein Pardo Tolosa
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9- sterwijn

“Een bodybuilder achter een fruitkraam. Verkoopt bramen, blauwe bessen, pruimen, katjesdrop en een takje tijm. Kan ook rozemarijn zijn trouwens. Sterwijn.”

“Typisch gevalletje van een druivenboer die vroeger zijn oogst naar de plaatselijke coöperatie bracht, maar tegenwoordig zelf aan de slag is gegaan. Gaat biologisch te werk. En geheel niet onverdienstelijk.  We zitten in Manchuela. Redelijk onbekend, tussen La Mancha en Valencia. Maar niet onbemind. Het resultaat mag er zijn. Dit is puur fruit. Zuiver, levendig. In Frankrijk zouden ze dit een ‘vin de plaîsir’ noemen. In het Spaans wordt dat dan een vino de placer.  Tempranillo, maar dan in zijn jonge gedaante. Een bodybuilder achter een fruitkraam. Verkoopt bramen, blauwe bessen, pruimen, katjesdrop en een takje tijm. Kan ook rozemarijn zijn trouwens. Sterwijn.” De Wine & Food Association beschreef ‘m als volgt: “Tempranillo, biologisch; duidelijk de expressie van de druif, sappige aanzet, verleidelijk mondgevoel, mooie balans, hint van koude thee en chocolade, goede vulling, verteerbaar en kruidig, veel lengte. Sterwijn: 9-“

Lees meer

Bodega Pardo Tolosa

Eigenaar Francisco J. Pardo Tolosa en zijn (groot)vader teelden lange tijd druiven voor de coöperatie. In 2007 besloot Franciso om voortaan onder hun eigen naam ecologische wijnen te gaan maken. De wijngaarden, in totaal circa 36 hectare, liggen op 700 m hoogte in het glooiende, warme en droge land van Don Quichot (DO Manchuela), tussen Valencia en Murcia. De bodem is van arme zand en klei en er valt jaarlijks zo’n 350 mm regen. De 200.000 liter wijn die ze hier op jaarbasis maken, is van typisch Spaanse druivensoorten als macabeo, tempranillo en bobal. Al hun wijnen hebben de naam gekregen van de plek waar de desbetreffende wijngaard ligt: Mizarán, La Sima en Senda de las Rochas.

Lees meer

Lekker bij

Pizza met gebakken groenten (b.v. diverse wortelsoorten, venkel, courgettes), BBQ (Gegrild vlees met groenten zoals paprika), kalfsvlees in een plakje Serranoham met een blaadje salie er tussen, Thaise gerechten, lamavlees met mintsaus, stoofschotel in combinatie met rood fruit, gehaktballetjes of vegatarische balletjes met rijst, wildpaté met veenbessen, kaasplateau (met Hollandse boerenkaassoorten) met vijgen en stroop.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven