Robert Goulley Chablis Grand Cru Bougros | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Robert Goulley Chablis Grand Cru Bougros | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Robert Goulley Chablis Grand Cru Bougros

2021

Witte wijn

72,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie elegante Chablis

De wijn heeft een fantastische gele kleur. Hinten van witte bloemen en fijne ziltigheid, hierna komen citrus zoals grapefruit en limoen, peer en amandelen tot uiting. De wijn is volmondig, met een prettige aciditeit en heeft een overduidelijke minerale afdronk, waarbij je de klei en kalksteen er gelijk uithaalt.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Robert Goulley

Robert werd geboren in Chablis in 1906. Robert die alleen een sterke passie had voor wijn was eigenlijk nooit echt van plan om de wijngaarden van de familie over te nemen. Zijn andere passie lach namelijk bij de fotografie en de natuur. Maar toen in 1950 zijn moeder Marguerite Philippon vroeg om de wijngaarden over te nemen heeft hij het gedaan.  Door zijn vasthoudendheid en zijn consistentie om alles over te nemen en de wijngaarden die zij hadden aan te passen en te zorgen dat de potentie van het terroir in de fles wijn tot uitdrukking te brengen.  De wijnkelder die hij zelf bouwde, vindt plaats in dit mooie dorpje La Chapelle Vaupelteigne, een dorpje gelegen naast Chablis.  Dankzij de grote passie die Robert en zijn kleinkinderen hebben voor hun terroir en hun werk, kon het wijnhuis de meest ambitieuze internationale resultaten behalen voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen. Vandaag wordt het beheerd door de derde generatie van de familie: Frederic Goulley.  Vandaag zet zijn kleinzoon Frederic deze mooie geschiedenis voort. Frederic zet zich in voor het behoud van het milieu en werkt duurzaam met het land en is onlangs begonnen met het formele biologische certificeringsproces.  Het succes van het landgoed is gebaseerd op de ervaring en kennis van het terroir die van generatie op generatie is doorgegeven. 

Lees meer

Grand Cru Bougros

Lang onopgemerkt gebleven vanwege de offset-locatie, is Bougros toch een succes. Het zonovergoten karakter raakt eerst het gehemelte en maakt dan plaats voor een verfijnde kracht. Lang in de mond, elegant en intens mineraal, het heeft een decennium nodig om zich volledig uit te drukken.  Schriftelijk bewijs van Bougros gaat terug tot de 15e eeuw, toen gespeld als “boguereau”, “bouguerot” of “bouquerau”. Het kan afkomstig zijn van het Latijnse woord bucca, dat het Oud-Franse woord “bouque” (vernauwing) gaf. Dit kan verwijzen naar de nabijgelegen rivier de Serein, die zich aan de voet van de heuvel versmalt en daar in het verleden vaak overstroomde. 

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven