Sedella Vinos Laderas de Sedella Anfora | Spanje | gemaakt van de druif Garnacha
Sedella Vinos Laderas de Sedella Anfora | Spanje | gemaakt van de druif Garnacha

Sedella Vinos Laderas de Sedella Anfora

2019

Rode wijn

16,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bekroonde wijn

De Sedella Vinos Laderas de Sedella Anfora 2019 is een rode wijn voor de ware liefhebber. Een die je opentrekt bij bijzondere gelegenheden. Deze droge rode wijn van Romé druiven en Garnacha druiven is gerijpt in amforen. Hierdoor komt de pure smaak van de druiven en het terroir volledig tot zijn recht. Bekroond met 91 Parker punten.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Wijn die je drinkt met je beste vrienden

Je ruikt donker fruit, zoals blauwe pruim en zwarte kersen, maar ook al iets aards. In de mond word je verrast door het donkere fruit, gecombineerd met mineralen, kruiden, hinten van sigarenkistje… wauw. Prachtig in de zuren, fris, mooie stevige tannines waardoor hij goed in balans is. Dit is wat je noemt een wijn die je drinkt met je allerbeste vrienden; het verraadt de klasse van de top wijnmaker Rosillo die weet waar hij mee bezig is. Een voortreffelijke fles, waar je punten mee scoort!

Lees meer

Het wijnhuis

Het wijnhuis Sedella Vinos is er een om in te lijsten en… in de gaten te houden. Ervaren en gerespecteerd wijnmaker Lauren Rosillo begon nog niet heel lang geleden in Sedella een project dat uit liefde en passie voor het vak voortkwam. Sedella valt het beste te duiden als een schilderachtig wit bergdrop ten westen oosten van Malaga. Op een hoogte van de rond de 700 meter staan diverse soorten wijnstokken van soms wel 80 jaar oud, met druivensoorten als Moscatel de Alexandria, Romé en andere oude inheemse rassen.

Lees meer

Biologisch

Door de hoge ligging zijn de nachten in de lange hete zomers koel te noemen waardoor de druiven mooi kunnen rijpen. Rosillo gebruikt oude technieken om het land te bewerken, de druiven te oogsten en ze te laten rijpen. Het plukken gebeurt met de hand, hij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en het toevoegen van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. Zo maakt hij gebruik van cementen amforen waarin de wijn tot wasdom komt, zijn pure smaak behoudt en voldoende zuurstof krijgt. Dit relatief kleine wijnhuis streeft geen grote productie na. Wat telt is de kwaliteit van de wijnen: balans, intensiteit en complexiteit voeren de boventoon.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze prachtige droge witte wijn smaakt erg goed bij rundvlees, kalfsvlees, wild en gevogelte, maar ook bij pasta’s en harde rijpe en schimmelkazen. Tussen 14°C – 16°C is hij op z’n best.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven