Sedella Vinos Las Jacintas | Spanje | gemaakt van de druiven Garnacha, otras en romé
Sedella Vinos Las Jacintas | Spanje | gemaakt van de druiven Garnacha, otras en romé

Sedella Vinos Las Jacintas

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Malaga – Axarquia
Garnacha, otras, romé

32,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Voortreffelijke wijn

Dit huzarenstukje van Lauren Rosillo is vijftien jaar geleden begonnen als project. Ontstaan uit Romé druiven van rond de 100 jaar oud. Rosillo wilde een droge rode wijn maken met een witte ziel. En da's meer dan gelukt. Ook Robert Parker heeft 'm ontdekt en vond hem 92 punten waard.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Malaga – Axarquia
Druif Druif Garnacha, otras, romé
Domein Domein Sedella Vinos
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Beperkte oplage

Met z’n luttele 12% alcohol is het een voortreffelijke wijn die niets verbloemt en alles laat zien wat een droge rode wijn uit deze streek te bieden heeft. Prachtig rood fruit als kersen en pruimen en ook kruidig met hinten van tijm en rozemarijn. Maar dan ook heerlijk aards alsof je de bodem proeft waarin hij is geboren, nadat er een nachtelijke regenbui over het indrukkende berglandschap is getrokken en de leistenen ondergrond nog moet opdrogen door de ochtendzon. Als er dan toch een vergelijking gemaakt moet worden dan komt een goede Bourgogne in de buurt van dit Spaanse pareltje. Er zijn er maar 989 van gemaakt.

Lees meer

Het wijnhuis

Het wijnhuis Sedella Vinos is er een om in te lijsten en… in de gaten te houden. Ervaren en gerespecteerd wijnmaker Lauren Rosillo begon nog niet heel lang geleden in Sedella een project dat uit liefde en passie voor het vak voortkwam. Sedella valt het beste te duiden als een schilderachtig wit bergdrop ten westen oosten van Malaga. Op een hoogte van de rond de 700 meter staan diverse soorten wijnstokken van soms wel 80 jaar oud, met druivensoorten als Moscatel de Alexandria, Romé en andere oude inheemse rassen.

Lees meer

Biologisch

Door de hoge ligging zijn de nachten in de lange hete zomers koel te noemen waardoor de druiven mooi kunnen rijpen. Rosillo gebruikt oude technieken om het land te bewerken, de druiven te oogsten en ze te laten rijpen. Het plukken gebeurt met de hand, hij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en het toevoegen van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. Zo maakt hij gebruik van cementen amforen waarin de wijn tot wasdom komt, zijn pure smaak behoudt en voldoende zuurstof krijgt. Dit relatief kleine wijnhuis streeft geen grote productie na. Wat telt is de kwaliteit van de wijnen: balans, intensiteit en complexiteit voeren de boventoon.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze zeer elegante droge rode wijn smaakt erg goed bij kalfs- en rundvlees, gegrilde kip, paddenstoelen, linzen, harde kazen en pasta’s. Tussen de 14°C – 16°C is hij op z’n best.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven