Terra Fageto Fenèsia Pecorino Offida | Italië | gemaakt van de druif Pecorino
Terra Fageto Fenèsia Pecorino Offida | Italië | gemaakt van de druif Pecorino
De Grote Hamersma score 9

Terra Fageto Fenèsia Pecorino Offida

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Marche
Pecorino

12,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Proef tropisch fruit

De Terra Fageto Fenèsia Pecorino Offida is een fruitige en mooi gemaakte Pecorino. Strogeel van kleur en een beetje mineralig in de smaak. De geur is vrij intens en vrij complex. Je ruikt tropisch fruit zoals ananas en banaan en bloemen. De smaak is droog en frismet een lang aanhoudende afdronk. Perfect om te combineren met vis maar ook als aperitief.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Marche
Druif Druif Pecorino
Domein Domein Terra Fageto
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

Offida Pecorino DOCG

Offida is het rotsachtige gebied in de Marche waar de druif Pecorino groeit. Het is lang een vergeten lokale druif geweest. De druif heeft lange tijd een marginaal bestaan gehad omdat veel wijnboeren andere druiven gingen aanplanten. Tegenwoordig is de Pecorino de trots van de regio en sinds 2011 heeft het zelfs een eigen DOCG: Offida Pecorino DOCG.

Lees meer

Wijnmaker Terra Fageto – een verhaal over het leven

Wijn maker Terra Fageto is een familiebedrijf in de Marche. De wijngaarden liggen vlak aan de kust van de Adriatische zee, ongeveer 50 km onder Ancona. Op de grens tussen bos en strand. Al vier generaties lang wordt er fijn gemaakt. Het verhaal van het leven. Grootvader Dante groeide op tussen olijfbomen en wijnranken. Vanuit liefde voor het land en met de ervaring van zijn vader Emidio, motiveerde hem hard te werken zodat ze konden leven van hun arbeid. Ze begonnen de wijn te verkopen die ze achter het huis produceerden. Claudio, de zoon van Dante, is met zijn vrouw Maria het bedrijf gaan industrialiseren. Ze begonnen de wijn te bottelen en gingen gebruik maken van moderne stalen tanks naast de houten vaten. Kleinzoon Angelo volgde een professionele wijnbouwschool en startte met de biologische teelt. Enkele wijnen hebben al het biologische certificaat.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven