Tramier & Fils Roncier Premier Chardonnay | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Tramier & Fils Roncier Premier Chardonnay | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8.5 sterwijn

Tramier & Fils Roncier Premier Chardonnay

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

13,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Chardonnay met karakter

Roncier premium van Tramier toont een elegante Chardonnay uit de Bourgogne die veel karakter en charme heeft. Verfrissend, zuiver en goed uitgebalanceerd, tonen van citrus die passen bij een aperitief met vrienden. Voor alle gelegenheden!

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Tramier & Fils
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVin de France
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5 sterwijn

“Had overigens qua geur en smaak best uit het zonnige, zuidelijke Mâcon kunnen komen. Rond, rijp en vrij tropisch. Smakelijk en gevuld.”

Vin de France. Maar wel van een Bourgognehuis met een anno van 1842 in de gevelsteen. En in de kelder wijnen uit de familiewijngaarden in Bourgogne, Beaujolais en in de Rhône. En deze chardonnay? In ieder geval niet (of ander slechts deels) uit de eigen regio. Had overigens qua geur en smaak best uit het zonnige, zuidelijke Mâcon kunnen komen. Rond, rijp en vrij tropisch. Smakelijk en gevuld.

Lees meer

Toegankelijk

Een ‘gemakkelijk te begrijpen’ wijn creëren, zonder na te denken over ingewikkelde regels ​​wanneer we een fles kopen, een drankje aanbieden dat voor iedereen toegankelijk is en geschikt is, de wijncultuur respecteren en er een ontspannen beeld van geven, dat is de betekenis van Roncier’s wijn, geboren in Mercurey, in Bourgondië, binnen de familie Tramier.

Lees meer

Het Wijnhuis

Tramier is sinds 1842 gevestigd in het dorp Mercurey (Bourgondië) en produceert elegante wijnen uit de familiewijngaarden in de Bourgogne, de Beaujolais en de Rhône-vallei. Maison L. Tramier werd voor het eerst opgericht in het jaar 1842 en heeft heel wat te bieden als het gaat om expertise en wijnen van goede kwaliteit. Met betrekking tot de technieken uit het verleden accepteren ze moderne technologie met open armen. De wijnen worden nog steeds geproduceerd in het oorspronkelijke gebouw van het landgoed dat uitkijkt over de Mercurey-wijngaarden en hun wijnen rijpen tot in de perfectie in de gewelfde kelders die dateren uit het jaar 1830. Desondanks maakt het wijnhuis gebruik van de nieuwste oenologische technologie vooral voor hun botteling . In de jaren 60 lanceerde Maison L Tramier & Fils zijn eigen vintage wijn genaamd de Roncier.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven