Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Clin d'Oeil | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Clin d'Oeil | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8+

Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Clin d'Oeil

2018

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

17,00

Prijs is per fles

Vivino score 4.5
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bourgondische Chardonnay

Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Clin d'0eil is een ingetogen, lichte bourgogne met fijne perzik, peer, lychee, lekker klein vetje als. Frisse, minerale afdronk.
Sappig, rond, toast, amandel, wit fruit met zachte zuren.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Château de Couches
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8+

De Grote Hamersma score 8+

“Ingetogen, lichte bourgogne met frisse, minerale afdronk.”

Ingetogen, lichte bourgogne met fijne perzik, peer voegt in, lychee lummelt wat rond, lekker klein vetje als smaakhandvat. Frisse, minerale afdronk. Ik heb ze minder geproefd voor dit geld. Maar wees gerust. Die staan niet in de gids.

Lees meer

Château de Couches

Hoewel Château de Couches op haar terrein 83 hectare wijnstokken heeft waaronder Pinot Noir, Chardonnay en Aligoté, is de wijn, verkocht onder het merk Blason de Vair, afkomstig van hun gehele lokale productie. Dit terroir, verspreid over zes gemeenten, biedt een technische diversiteit en een breed aromatisch palet waardoor, na strenge selectie, de creatie van zeer verschillende jaargangen mogelijk is. Tot groot genoegen van iedereen die van geweldige Bourgondische wijnen houdt. De vinificatie wordt uitgevoerd door wijnboeren van Côtes du Couchois, in samenwerking met Blason de Vair. Selectie en menging wordt daarom uitgevoerd op basis van een analyse van elk van de gepresenteerde partijen, om een jaargang van ongeveer duizend flessen te creëren. Met het merk “Blason de Vair” verzekeren Patricia en Olivier Poelaert (eigenaar van Château de Couches en Cave de Mazenay) een strikt kwalitatief proces waarbij alles in het teken van een verdere verbetering van het niveau staat. Dit op basis van druiven die exclusief afkomstig zijn van Côtes du Couchois. Samen met de wijnbouwers van de appellatie investeert het merk in de valorisatie van de AOP Côtes du Couchois. Blason de Vair mag dus beschouwd worden als een kwalitatief statement.

Lees meer

Côtes du Couchois

De AOC Côtes du Couchois is in 2000 ontstaan voor de rode wijn van Pinot Noir en telt slechts 250 hectare. De appellatie is genoemd naar het dorpje Couches. De wijngaarden van de Couchois liggen op nauwelijks enkele kilometers ten zuidwesten van de wijnhoofdstad Beaune en is in de regio bekend sinds de oudheid. De dichtstbijzijnde wijndorpen met meer bekendheid zijn Maranges, Santenay en Mercury.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven