Monasterio de Corias Valdemonje Albarín Negro Asturias | Spanje | gemaakt van de druif Albarín Tinto
Monasterio de Corias Valdemonje Albarín Negro Asturias | Spanje | gemaakt van de druif Albarín Tinto

Monasterio de Corias Valdemonje Albarín Negro Asturias

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Asturias-Cangas
Albarín Tinto

20,35

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De opvolger van de Escolinas 2012

Fluweelzachte topwijn uit Asturias. Gemaakt van 100% Albarin Tinto, met druiven van alleen oude stokken op de best georiënteerde percelen, een frisse wijn, fruitig en zacht en heerlijk doordrinkbaar door een goede balans tussen fruit en houtrijping.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Asturias-Cangas
Druif Druif Albarín Tinto
Domein Domein Monasterio de Corias
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Nieuw etiket

Met een ander etiket willen ze meer nadruk leggen op het feit dat de wijngaarden vroeger behoorden bij het klooster van Corias, nu de Parador van Corias, en naast de bodega gelegen, ideaal om een verblijf hier te combineren met een bezoek aan de bodega, en waar ze ook een goed restaurant hebben en een heerlijk terras buiten, waar ze -uiteraard – ook de wijnen van Corias schenken.

Lees meer

Albarín negro, elegant, vol, rijk, complex

Albarín negro is een van de autochtone druiven uit Cangas del Narcea, groeit op de steile leisteen-hellingen nabij het oude Corias klooster . Voor wie wat anders zoekt , een elegante maar volle, rijke , complexe wijn uit een uniek Spaans wijngebied waar we nog veel van zullen gaan horen ; hier is de bodem al perfect voor wijn en wordt het klimaat ook steeds beter….meer zonuren, niet tè warm en koele nachten ! De jonge, gedreven wijnmakers maken top-wijnen! Jammer dat de productie zo beperkt is ….

Lees meer

Asturias – wijngebied ? Ja, coolclimate wijnen !

Asturias als wijngebied …. dat is bijzonder! Zo bijzonder dat men zelfs in Spanje Asturias kent van de Picos de Europa, de mooie rustige kust, de cider en vooral van veel kaas , maar eigenlijk helemaal niet van wijn, terwijl er al eeuwen geleden wijnbouw plaatsvond in de streek door kloosterlingen. Langzaam aan komt de wijn van Asturias nu in beeld, en dat is heel terecht ; ze hebben heel bijzondere eigen druiven, de Albarin Blanco, Albarin Tinto, Verdejo Negro en Carrasquin, naast een heel eigen, lekker frisse variant van de Mencia. En ze vermoeden dat er nog meer onontdekte soorten staan….De wijnbouw in dit gebied is wel zwaar om in te werken, er zijn voldoende maar wel erg kleine wijngaarden, ze zijn hoog en steil gelegen dus moeilijk om er te werken en ze zijn moeilijk bereikbaar via smalle bergweggetjes, daarnaast is het klimaat erg onvoorspelbaar, met strenge soms lange winters met sneeuw en ijs, beduidend minder zonuren dan in de rest van Spanje en er wordt pas laat in het najaar geoogst ( eind oktober-november) met alle weer-risico’s die daar weer aan verbonden zijn. Ik zelf denk echter dat deze Atlantische wijnen, ook wel coolclimate wijnen genoemd, ècht de toekomst van de wijnbouw in Spanje zijn; de bodem is geweldig, de druiven zijn bijzonder en het weer is hier zoals de naam al zegt ‘cool ‘ met toch voldoende zonuren. De ligging en orientatie van percelen is in deze streek dan ook erg belangrijk, evenals veel kennis van de druiven en de streek.

Lees meer

Monasterio de Corias

Juan Manuel Redondo, hij is helaas in 2017 plotseling overleden, was een van de grondleggers van de opleving van de wijnbouw in Cangas. Hij heeft, geboren en opgegroeid in Cangas, als wijnbouwer en oenoloog, samen met zijn zakenpartner, zijn jongensdroom kunnen laten uitkomen: de bodega van het klooster Monasterio de Corias weer nieuw leven in te blazen, en ze hebben er fantastische wijnen mee in de markt gezet, mensen uit de streek geïnteresseerd gekregen in de wijnbouw, heeft ze opgeleid en ook gezorgd voor opvolging van zijn idee om de wijnbouw in Cangas goed op de kaart te zetten en het cultureel erfgoed van Cangas te waarborgen voor de toekomst en naam en faam op te bouwen met de wijnen.

Lees meer

Proeven

Proef de wijnen, de bijzondere druiven, combineer de witte wijnen met de Cabrales blauwschimmelkaas uit de streek , de rode wijnen met de vele andere kazen en de mooie vleesgerechten uit deze boerenstreek en ga er vooral zeker een keer naartoe ! Asturias is onbekend maar prachtig !

Lees meer

Top 10 wijnen

Wil je meer mooie wijnen bekijken maar niet al te duur? Bekijk onze top 10 wijnen per categorie: van rood, wit en rosé tot biologisch, bekroond en per land. Hiermee ontdek je snel welke wijnen populair zijn én passen bij jouw smaakprofiel.

Lees meer
Scroll naar boven