Wijnen van de Albarín Tinto druif

Noordwest Spanje: appelboomgaarden, sterke kazen en wijngaarden met zeldzame Albarín tinto druif. Steile hellingen en innemende kusten van Asturië en Galicië vormen de thuisbasis voor deze aan de omgeving aangepaste druif, die gedijt in het vochtige Cantabrisch-Atlantische klimaat.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Albarín Tinto

Blauwe druiven
De rode druivensoort is geen kleurmutatie van de Albarín blanco druif, uit recent DNA onderzoek is gebleken dat de Albarín tinto druif zijn herkomst te danken heeft aan een natuurlijke kruising van een onbekende partner, met de Savagnin druif, die ook aan de wieg staat van de Albarín blanco druif.

Unieke wijnen

De Albarín tinto druif is een donkere druif die diep gekleurde wijnen geeft, met rijpe tannines, en een rijk smaakprofiel. De rode druif is geschikt voor pure wijnen, van droge frisse rosé wijnen tot kardinaalrode zeldzaamheden met een evenwichtige en levendige afdronk. Ook voor assemblage is de Albarín tinto druif een uitstekende partner. Streekeigen blends met Verdejo negro, Carrasquín en Mencia druiven geven wijnen met violetachtig tot dieprode kleuren. Rijpe tannines met een zacht mondgevoel, sappig blauw en rood fruit verleidelijk in de neus, aarde en stoffigheid.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Albarín Tinto

Laat je meevoeren op een gastronomische reis, geniet en proef van een unieke Albarín wijn met typisch Spaanse gerechten.

Lekker bij:
● Gegrilde witte vis
● Garnalen
● Spaanse tapas van charcuterie en Spaanse kazen
● Varkensvlees, jamon Ibérico

Scroll naar boven