Jorche Fiano e Bianco D’Alessano IGP Salento | Italië | gemaakt van de druiven Bianco d'Allesano en Fiano Minutolo
Jorche Fiano e Bianco D’Alessano IGP Salento | Italië | gemaakt van de druiven Bianco d'Allesano en Fiano Minutolo

Jorche Fiano e Bianco D’Alessano IGP Salento

2019

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Italië
Italië, Puglia
Bianco d'Allesano, Fiano Minutolo

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijke witte wijn uit Puglia

De wijn heeft een complexe structuur en heeft een korte periode gerijpt in de barriques.De kleur is strogeel met goudgele tinten. Het aroma is bloemig, fruitig (witte perzik) en citrustonen. In de mond vol en evenwichtig.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Bianco d’Allesano, Fiano Minutolo
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsGekookte mosselen
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De twee typische variëteiten van Fiano en Bianco d’Alessano zijn versterkt door de Antica Masseria Jorche. De wijnstokken groeien op uitstekend gebied en zijn typische druivenrassen voor Puglia en uitermate geschikt om een lekkere Italiaanse witte wijn van te maken. De druiven worden jaarlijks met de hand geplukt in kleine doosjes. Rijping geschiedt 3 maanden in eikenhouten vaten en 3 maanden op fles.

Lees meer

Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria. Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven