Vini Venturi San Martino Verdicchio dei Castelli di Jesi | Italië | gemaakt van de druif Verdicchio
Vini Venturi San Martino Verdicchio dei Castelli di Jesi | Italië | gemaakt van de druif Verdicchio

Vini Venturi San Martino Verdicchio dei Castelli di Jesi

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Marche
Verdicchio

11,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Deze Verdicchio vliegt de fles uit!

Deze heldere, strogele wijn heeft een openhartige en intense geur. De bloemetjes worden letterlijk buiten gezet met de directe florale tonen van meidoorn en acacia, welke worden opgevolgd door een fruitmand vol groene appel, ananas, witte perzik, banaan en grapefruit.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Marche
Druif Druif Verdicchio
Domein Domein Vini Venturi
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVQPRD
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Goede bewaarcapaciteit

De smaak is droog, fris en warm met een subtiel zuurtje en een lekker amandelbittertje. Niet overheersend, precies goed. De afdronk is zacht en blijft lekker hangen. Hij doet het goed bij pasta’s met witte sauzen, geroosterde vis, wit vlees, en kazen van middelbare leeftijd. Deze Verdicchio is al direct op dronk, maar kan nog zeker 3 jaar liggen.

Lees meer

Pareltje

De witte wijn San Martino Verdicchio dei Castelli di Jesi wordt kleinschalig geproduceerd door de wijnmaker Roberto Venturi in Marche, een ware Verdicchio expert. We hebben hem in 2016 leren kennen op de grote wijnbeurs Vinitaly. Hij nodigde ons uit om zijn wijnen te proeven, nadat we bij de stand van zijn buurman waren geweest. Wat startte als een slokje uit beleefdheid eindigde in een feestje! We ontdekten een reeks betaalbare wijnen, waaronder dit pareltje van hoge kwaliteit. Spannend, verfrissend, en soepel drinkbaar. Een must try!

Lees meer

Over Vini Venturi

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt in het dorp Castelleone di Suase. Roberto Venturi’s vader startte in 1917 met wijnmaker in de Marken. Tot 10 jaar geleden deed hij dit enkel voor vrienden en familie, maar inmiddels heeft hij zijn assortiment geopend voor het grote publiek. En niet zonder succes; zijn prachtige wijnen behalen de hoogste scores in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso. Roberto zet de traditie van zijn vader voort door te streven naar de hoogste kwaliteit door middel van opbrengstvermindering, dubbele druivenelectie in zowel de wijngaard als de kelder en strenge controles gedurende het hele productieproces. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven