Menu
Borgo Maragliano - Piemonte Brachetto 'Monticelli' | Italië | gemaakt van de druif Brachetto
Borgo Maragliano - Piemonte Brachetto 'Monticelli' | Italië | gemaakt van de druif Brachetto

Borgo Maragliano - Piemonte Brachetto 'Monticelli'

2022

Dessertwijn

15,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.2

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Borgo Maragliano – Piemonte Brachetto

Paars, robijnrood van kleur. Aroma's van roos en aardbei, maar ook bloemige tonen en van bosbessen. In de mond licht zoet, evenwichtig, aromatisch, smaakvol met hints van balsamico. Te serveren bij desserts en is het uitstekend bij vers fruit.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Rood en zoetig
Rood en zoetig
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Brachetto
Domein Domein Borgo Maragliano
AlcoholAlcohol6%
SpijsSpijsFruit
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

De oorsprong van Borgo Maragliano gaat vijf generaties terug, naar 1850, toen de inmiddels 60-jarige Giovanni Galliano zijn eerste stukken land kocht in Laozzolo. Hij plantte daar zijn eerste wijngaarden aan, met de regionale druif Moscato. Een paar generaties later besluit nakomeling Carlo na zijn studie oenologie in de vroege jaren ’80 van de vorige eeuw naast Mosacato ook de klassieke druivenrassen voor een méthode traditionelle aan te planten; Chardonnay en Pinot Nero / Noir, iets dat in die streek nog ongekend was. Tegenwoordig is Borgo Maragliano een bedrijf dat de toekomst heeft in de ogen van de nieuwe generatie, vertegenwoordigd door de kinderen van Carlo en Silvia: Giovanni, Francesco en Federico.

Lees meer

Wijn/spijs

Te serveren bij desserts en is het uitstekend bij vers fruit. Serveertempratuur: 8 – 12°C

Lees meer

Productie

Na de oogst worden de druiven ontsteelt ter voorbereiding van de cryo-maceratie. Na de maceratie worden de druiven zacht geperst. Het sap wordt gefilterd en gekoeld tot 0 °C om fermentatie te voorkomen. Elke individuele batch wordt vervolgens in een drukvat geplaatst die de kooldioxide vasthoudt en het product verwarmt, die nog volledig suikerachtig is, tot een temperatuur van 15 °C. Dit bevordert het fermentatieproces die doorgaat tot een alcoholgehalte van 6,0% is bereikt. Het product, dat nu ‘Piemonte Brachetto’ heet, wordt gekoeld tot een temperatuur van ca. 0 °C om de gisting te blokkeren. De wijn wordt begin november gebotteld. Groeigebied: Piemonte Grondsoort: 65% klei – 35% zandsteen

Lees meer