Morisfarms Scalabreto Vino Rosso Dolce d'Italia | Italië | gemaakt van de druif Montepulciano
Morisfarms Scalabreto Vino Rosso Dolce d'Italia | Italië | gemaakt van de druif Montepulciano

Morisfarms Scalabreto Vino Rosso Dolce d'Italia

Dessert

Rood en zoetig
Rood en zoetig
Italië
Italië, Toscane
Montepulciano

18,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zoete rode wijn

Scalabreto is de zoete (dessert)wijn van de familie Moris van het wijnhuis Morisfarms. Begin december worden de druiven geoogst met de hand nadat ze zijn gerijpt en gedroogd aan de wijnstokken. Dit zorgt meteen voor een verhoogd suikergehalte. Het resultaat is een aangename, evenwichtige zoete wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Rood en zoetig
Rood en zoetig
Smaak Smaak Rood en zoetig
Rood en zoetig
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Montepulciano
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud50 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Gemaakt van 100% Montepulciano

Scalabreto is gemaakt van 100% Montepulciano. In het glas tref je dan ook een robijnrode kleur. De geur is rijk, lichte hints van pruimen, vijgen en geroosterde amandelen aanvullend met een zoete en kruidige persoonlijkheid. In de mond een uitgebalanceerde wijn tussen zuur en zoet met een lange en ronde afdronk.

Lees meer

Bijzonderheden

De naam Scalabreto is afgeleid van een dialectwoord dat in de Maremma wordt gebruikt om een ​​steil terrein vol stenen aan te duiden. De Montepulciano-druiven worden begin december met de hand geoogst. Op deze manier drogen de druiven aan de wijnstok uit, wat resulteert in een hogere concentratie aan suikers. De druiven worden zacht geperst en gefermenteerd in eikenhouten vaten gedurende minimaal 12 maanden.

Lees meer

Wijnhuis

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven