Gratis verzenden > €90,- (NL)
Klantenservice Inloggen 0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing
0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing

Winkelmandje € 0

Rood
Wit
Rose
Mousserend
Dessert
Port & Sherry
Deelnemende wijnwinkels
Winkelmand

Wijnen van de Brachetto druif

De haardstede van de Brachetto druif is Piemonte, in het noordoosten van Italië. Het is een zeer bont gebied. Van hellingen en vlaktes tot aan massieve bergtoppen. Wijd verspreid tussen deze wilde schoonheid gedijt de Brachetto druif, voornamelijk in een gebied tussen de rivieren Bormida en Belbo, verder ook in verschillende delen van de provincie Cuneo. De Brachetto druif die bijna verdween, maar nu weer floreert, verwarmt je hart met zoete romantiek.
    Cordara Purpurri | Italië | gemaakt van de druif: Brachetto

    Cordara Purpurri

    Verkoop door: Time to Wine

    Een rode aromatische zoete wijn gemaakt van 100% Brachetto.  Brachetto is een autochtone aromatische rode druif, die slechts in een zeer beperkt gebied in de provincies Asti en Alessandria wordt verbouwd.Purpurrì is een zoete, aromatische,…

    Land: Italië
    Druif: Brachetto
    Jaar:
    Smaak: Rood en zoetig
    Cordara Rosa Rossa | Italië | gemaakt van de druif: Brachetto

    Cordara Rosa Rossa

    Verkoop door: Time to Wine

    Rosa Rossa Van Cordara is een aromatische droge rode wijn die wordt verkregen uit de druiven van de Brachetto druif. Brachetto is een autochtone aromatische rode druif, die slechts in een zeer beperkt gebied in de…

    Land: Italië
    Druif: Brachetto

The comeback

De zwartschillige Brachetto druif stond voor een uitdaging. Na WOII werden de wijnstokken van de Brachetto druif vervangen door andere soorten, het uitbreken van een druifluis epidemie werd de Branchetto bijna fataal. In de laatste 20 jaar is de druivensoort aan een opmars begonnen.

Roze en rood

De mousserende Brachetto wijnen hebben een zacht roze kleur. De fermentatie wordt vroegtijdig stopgezet, voordat alle suikers in alcohol worden omgezet. Na toevoeging van gist en suiker start de tweede fermentatie die een sprankelende of mousserende wijn als resultaat heeft. De Brachetto wijnen hebben een karakteristieke zachte kleur, een laag alcoholgehalte, met een uiterst floraal aroma en een lichte body. Ruik rozenblaadjes, geraniums en rode vruchten. Door de overeenkomsten met de Moscato d’Asti krijgen de sprankelende Brachetto wijnen ook wel de bijnaam rode Moscato.

Passito

Naast de mousserende wijnen schenkt de Brachetto druif ook rode dessert wijnen met een normaal alcoholpercentage. Hierbij wordt vaak de passito methode gebruikt. De druiven worden na de oogst eerst gedroogd. De smaken worden intenser en het suikergehalte stijgt.
De most wordt na ongeveer 2 dagen van pitten en schillen gescheiden, waarbij het kenmerkende robijnrode pigment naar boven komt. Na de gisting rijpt de wijn drie maanden of langer in de fles, pas daarna wordt hij op de markt gebracht. Ontdek diepe tonen van gekonfijte aardbei, sinaasappelschil, zwarte bes en abrikozen. Deze Brachetto wijn is vol, intens en krachtig.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Brannchetto

De Brachetto wijnen worden meestal licht gekoeld geserveerd, gewoonlijk met vers fruit. Lekker bij:
â— Vitello tonnato (koud, in plakjes gesneden kalfsvlees met een romige mayonaise-achtige saus)
â— Hazelnoot chocolade taart
â— Rijke, romige chocolate desserts zoals ganache en mousse.
â— Bessentaartjes en aardbeienijs.