Wijnen van de Brachetto druif

Maak kennis met de Brachetto druif, bekend om zijn zoete en verleidelijke karakter. Deze Italiaanse druif gedijt in Piemonte en brengt heerlijke, aromatische wijnen voort. Geniet van zijn weelderige smaken en intense geur in elke slok.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Brachetto

Blauwe druiven
De zwartschillige Brachetto druif stond voor een uitdaging. Na WOII werden de wijnstokken van de Brachetto druif vervangen door andere soorten, het uitbreken van een druifluis epidemie werd de Branchetto bijna fataal. In de laatste 20 jaar is de druivensoort aan een opmars begonnen.

Roze en rood

De mousserende Brachetto wijnen hebben een zacht roze kleur. De fermentatie wordt vroegtijdig stopgezet, voordat alle suikers in alcohol worden omgezet. Na toevoeging van gist en suiker start de tweede fermentatie die een sprankelende of mousserende wijn als resultaat heeft. De Brachetto wijnen hebben een karakteristieke zachte kleur, een laag alcoholgehalte, met een uiterst floraal aroma en een lichte body. Ruik rozenblaadjes, geraniums en rode vruchten. Door de overeenkomsten met de Moscato d’Asti krijgen de sprankelende Brachetto wijnen ook wel de bijnaam rode Moscato.

Passito

Naast de mousserende wijnen schenkt de Brachetto druif ook rode dessert wijnen met een normaal alcoholpercentage. Hierbij wordt vaak de passito methode gebruikt. De druiven worden na de oogst eerst gedroogd. De smaken worden intenser en het suikergehalte stijgt.
De most wordt na ongeveer 2 dagen van pitten en schillen gescheiden, waarbij het kenmerkende robijnrode pigment naar boven komt. Na de gisting rijpt de wijn drie maanden of langer in de fles, pas daarna wordt hij op de markt gebracht. Ontdek diepe tonen van gekonfijte aardbei, sinaasappelschil, zwarte bes en abrikozen. Deze Brachetto wijn is vol, intens en krachtig.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Brannchetto

De Brachetto wijnen worden meestal licht gekoeld geserveerd, gewoonlijk met vers fruit. Lekker bij:
● Vitello tonnato (koud, in plakjes gesneden kalfsvlees met een romige mayonaise-achtige saus)
● Hazelnoot chocolade taart
● Rijke, romige chocolate desserts zoals ganache en mousse.
● Bessentaartjes en aardbeienijs.

Scroll naar boven