vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Bical druif

Ontdek de avontuurlijke wijnen van de Portugese Bical druif

De Bical druif is een Portugese witte druivensoort, die je vooral tegenkomt in de Beiras, in de DOC's Bairrada en Dão. De wijnen van de Bical druif zijn mooi zacht, fris en met hints van abrikoos en perzik. De wijnen zijn zeer geschikt voor houtrijping en kunnen goed bewaard worden.

Vanwege zijn hoge zuurgraad wordt de Bical druif vaak gebruikt bij de productie van Espumante, de Portugese naam voor mousserende wijn. Deze sprankelende bubbel-blends zijn echt een feest om te drinken!

Wijnen van de Bical druif

Druif van hoge kwaliteit

De wijnstreek Bairrada staat binnen Portugal bekend om de Espumante van de witte Bical druif, een druif van hoge kwaliteit. Er worden naast mousserende wijnen ook zeer originele, intense witte wijnen van gemaakt. Sommige witte wijnen zijn 100% Bical maar er zijn ook gastronomische witte blends met Cerceal en Sercialinho verkrijgbaar. De Luís Pato Vinhas Velhas Branco is zo’n exemplaar, bekroond in De Grote Hamersma 2019 met een 8,5!

Borrado das Moscas

In de wijnstreek Dão, die ten zuiden van de Douro wijnstreek ligt, wordt de Bical druif ook wel ‘Borrado das Moscas’ genoemd vanwege de kleine bruine vlekjes op de wat rijpere druiven.

Elegante blends van de Bical druif

De Bical druif is met zijn hoge zuurgehalte niet alleen zeer geschikt voor met maken van mousserende wijnen maar ook voor het maken van zeer originele, witte topwijnen geblend met de Fernão Pires, Cerceal of Sercialinho druivensoort. Dit levert heerlijke intense wijnen op met prachtige aroma's van appel, witte bloemen en een zeer goede balans.

De mooiste spijs wijn combinaties met Bical

De witte wijnen van de Bical druif zijn goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Vegetarische salade
  • Asperges
  • Sushi, oesters, kreeft en garnalen
  • Spaghetti vongole
  • Salade met kwartel, truffel en asperges

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Bical druif en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Bical druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle wijnen van de Bical druif


Neem vrijblijvend contact met ons op