Wijnen van de Albarín blanco druif

In Noordwest-Spanje groeit de Albarín-druif aan elegante wijnstokken. Dit vruchtbare, vroegrijpe ras gedijt goed in het lokale klimaat. De charmante wijngaarden, vaak familie-erfgoed, sieren Castilië en León, de noordkust van Asturië en Galicië.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Albarín Blanco

Witte druiven
De Albarín blanco druif wordt in naam vaak verward met Albariño druif, echter delen deze druivensoorten geen DNA, het gaat om twee verschillende druiven. De Albarín blanco druif is een zeldzaam groen druivenras inheems aan Noordwest Spanje. Met een goede vruchtbaarheid en een vroege rijping. Door zijn vroege knopvorming is de Albarín blanco druif gevoelig voor voorjaarsvorst.

Koudebestendig

In het koele en frisse klimaat leveren de unieke wijnstokken van de witte Albarín druif eerder kleine vroegrijpe fruit met een lichtgroene schil. Door het hoge suikergehalte produceert de Albarín blanco druif voldoende alcohol voor zowel knisperende droge als zoete wijnen. Na rijping op vat en malolactische gisting schenkt de Albarín druif complexe volle wijnen met rijke aroma’s van vers fruit en bloemen met kruidige toetsen. Zowel puur als voor assemblage met onder ander Verdejo, Chardonnay en Albillo krijgen we bijzondere wijnen met een zilverachtig geel met groene tinten. Afhankelijk van de stijl kun je smaken en aroma’s van lychee, munt, vijg en citrus onderscheiden.

De mooiste spijs wijn combinaties met Albarín blanco

Geniet van een Albarín Blanco wijn in combinatie met zout ziltige gerechten, maar ook met fris scherpe kip.

Lekker bij:

Gerookte oesters en zeevruchten
Mosselen met peterselie en knoflookboter
Ansjovis uit Cantabrië
Wasabi kipsalade

Scroll naar boven