Dominio del Urogallo Flor del Narcea  ECO-BD-VEGAN Asturias | Spanje | gemaakt van de druiven Albarín blanco en Albillo
Dominio del Urogallo Flor del Narcea  ECO-BD-VEGAN Asturias | Spanje | gemaakt van de druiven Albarín blanco en Albillo

Dominio del Urogallo Flor del Narcea ECO-BD-VEGAN Asturias

2011

Dessert

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Spanje
Spanje, Asturias-Cangas
Albarín blanco, Albillo

25,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

En ook afsluiten in stijl….

Biologisch – Biodynamisch. Sulfietvrije witte dessert wijn. Dominio del Urogallo maakt bijzondere wijnen in Asturias, buiten de DOP Cangas, het zijn vinos de mesa, maar ze maken ze wel zo puur mogelijk.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Spanje
Streek Streek Asturias-Cangas
Druif Druif Albarín blanco, Albillo
Domein Domein Dominio del Urogallo
AlcoholAlcohol15,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud50 cl 
ClassificatieClassificatieVino de mesa
HoutgerijptHoutgerijptJa
Biodynamisch
Biologisch
Sulfiet-arm

De Grote Hamersma score

“ “

Flor del Narcea, de dessertwijn, albarín blanco / albillo

Deze dessertwijn is van een zeer gelimiteerde oplage, en is een natuurlijke biodynamische dessertwijn die ook door deze bodega niet vaak gemaakt is , deze is van 2011 en nadien niet meer gemaakt ….

Lees meer

Biodynamisch en vegan

Dominio del Urogallo maakt veelal ongefilterde witte wijnen, naturals, en hun wijnen zijn in ieder geval biodynamisch, en vegan : alle wijnen zijn door de keuze van de gisten ook nog eens geschikt voor de vegan keuken !

Lees meer

Puur natuur

Kleine, gebruikte vaten. Geen sulfiet. Niet filteren. Eigen gisten. Met de hand plukken. Geen interventie.

Lees meer

Autochtone, zeldzame, onbekende druivensoorten

Ze werken met de autochtone druiven uit de streek , albarín blanco , albarín tinto, carrasquín en de locale variant van mencía. De wijngaarden zijn gelegen op qua wind en zon goed gesitueerde, steile en bijna onbegaanbare hellingen met de karakteristieken van Asturias , bodem van graniet, leisteen en kwarts,  de wijnstokken zijn veelal oud en na de eeuwenoude kloostertradities in de wijnbouw in Asturias, met veel moeite weer opnieuw in ere hersteld. De opbrengsten zijn laag in omvang maar de kwaliteit van de druivenoogst is meestal geweldig, de zuren en mineralen zijn natuurlijk aanwezig en een goed begeleid proces in de wijnkelders doet de rest !

Lees meer

Cool climate wines

Het klimaat in deze regio kan echt nog wel eens lastig zijn, want het is er fris en de zomer is van korte duur en meestal niet te warm, maar dat heeft ook grote voordelen in deze tijden van klimaatveranderingen ; waar veel wijnbedrijven, zeker ook in Spanje, toch steeds meer op zoek gaan naar hoger gelegen gebieden voor de wijngaarden of naar een type druiven dat de hitte beter aan zou moeten kunnen , is dat hier in Asturias van oudsher al het geval : het is nu eenmaal een cool-climate zone , nog vóórdat dat een noodzakelijk modewoord was in de wijnwereld en de autochtone druiven zijn goed gewend aan de omstandigheden hier, ze krijgen voldoende zonuren en gedijen goed in de harde bodem en het frisse klimaat. De druiven rijpen langzaam en goed, en de oogsttijd valt tegenwoordig dan ook vaker in september en oktober dan voorheen, toen vaak tot eind november geoogst moest worden en dat bemoeilijk natuurlijk het hele proces !  De kwaliteit van de wijnen uit Cangas del Narcea heeft dan ook een hele grote sprong voorwaarts gemaakt, door veel onderzoek en investeringen in de wijngaard en de bodega, opleidingen en veldwerk, dor de jonge bevlogen wijnmakers die vaak elders veel ervaring hebben opgedaan, die ook inmiddels hun eigen DOP hebben opgericht en gelukkig ook steeds meer waardering krijgen voor hun werk. Ik heb dat groeiproces van dichtbij mee mogen maken en ik ben heel blij dat ik een heel aantal wijnen van Cangas del Narcea al heel wat jaren in de collectie heb. Op advies van de wijnmakers zelf en door de mogelijkheid te kunnen investeren in de wijnen en de wijnen goed op te kunnen slaan,  kan ik ook de inmiddels geweldig gerijpte en uitgebalanceerde oudere jaargangen leveren , die overal wáár men de wijnen van Asturias eventueel al verkoopt …,  al uitverkocht zijn !

Lees meer

Wijnen uit Asturias, ontdek ze !

Naast Domino de Urogallo zijn er ook wijnen van VidAs en Monasterio de Corias te vinden bij Quiubo , witte en rode wijnen,  jonge wijnen zonder houtrijping maar met geweldig bewaarpotentieel en mooie houtgerijpte wijnen vanaf 2011, die eigenlijk alleen nog maar beter lijken te worden, en dus ook een dessertwijn. Ontdek deze unieke wijnen, ook bij Quiubo geldt op=op !

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven