Wijnen van de Colombard druif

In het zuidwesten van Frankrijk, iets ten zuiden van de Charentes streek ontstond de Colombard druif. De oude witte druivensoort is een afstammeling van de Chenin Blanc druif. Proef de wijnen van de Colombard-druif, bekend om hun verfrissende karakter en levendige fruitige aroma's.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Colombard

Witte druiven
Zuid Frankrijk is ook de thuis van cognac, wat van de Colombard druif één van de originele cognacdruiven maak. Haar lage zuren en laag alcoholpercentage produceert de fruitige makkelijke Colombard wijnen. De ideale toevoeging aan de Ugni Blanc druif voor het distilleren van cognac en de brandewijn, Armagnac.

Wereldbekend

Aan de ranke Colombard wijnstokken groeien compacte kleine trossen met middelgrote druiven. Ze zijn sappig en hebben een goudwitte schil. Als gewaardeerde assemblage druif, door haar neutraliteit, met lage alcoholgehalte en lage zuurgraad is de Colombard één van de meest geplante druiven bestemd voor assemblage. Niet alleen in Frankrijk wordt de druif warm onthaald. De colombard druif is wereldwijd bekend. Ook in het noorden van Californië, Zuid-Afrika en in Australië wordt de Colombard druif gebruikt om interessante en karaktervolle flessen te produceren. Zowel droog als fruitig hebben de Colombard wijnen natuurlijke zuurgraad, body en pit.

Levendig en fris

In de laatste decennia worden steeds meer Colombard cépagewijnen geproduceerd die licht en verfrissend zijn. Dankzij technologische vinificatie met zorgvuldig geselecteerde gisten bij lage temperaturen schenken de Colombard druiven levendige licht wijnen. Met aroma’s van groene appel, zoete meloen, witte perzik, citroengras en amandel.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Colombard

Geniet van verfrissende Colombard wijnen met lichte gerechten:
● Sushi
● Gebakken forel met crème fraîche
● Witte aas beignets
● Salade van linzen met walnoten en feta

Scroll naar boven