Wijnen van de Croatina druif

De rode druif Croatina is te vinden in Oltrepò Pavese, Lombardije, maar ook in Piemonte en Veneto. Deze regio's zijn bezaaid met indrukwekkende kastelen, burchten en uitgestrekte wijngaarden, omringd door prachtige bossen en glooiende hellingen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Croatina

Blauwe druiven
De naam Croatina betekent Kroatisch meisje, omdat de druif vermoedelijk uit Kroatië afkomstig is en vermoedelijk met handelaren de reis over land via Slovenië of via de Adriatische Zee het noorden van Italië bereikte. Waar de Croatina druif nu al eeuwen in de wijngaarden prijkt.

Sterk druivenras

Het is een sterk druivenras die zich thuis voelt op de klei en kalsteen bodems van de streek. De Croatina wijnstokken produceren grote opbrengsten. De trossen zijn compact, lang en kegelvormig van grote omvang. De bessen hebben een diep blauwe kleur met een dikke schil.

Jonge wijnen

De Croatina cépagewijnen worden het best jong gedronken, al kunnen ze een paar jaar flesrijping aan. Oudere voorbeelden zijn vaak assemblagewijnen. De Croatina wijnen worden gezien als een waardige assemblage partner, met Barbera, Nebbiolo of Merlot, om haar evenwichtige tannines en zuurgraad. Fruitige wijnen met een diepe kleur, met lichte tannines. Ze hebben een helder en direct karakter, met een diepe kleur.

Fris en fruitig

Meestal gevinifieerd in roestvrijstalen vaten om de frisse uitdrukking te benadrukken. Het zijn donker gekleurde stevige wijnen. Met Droge fruitige wijnen met tonen van pruimen, aardbeien en bosbessen en aroma’s van moerbeien en chocolade.
Ook licht mousserende ofwel frizzante wijnen worden met de rode Croatina druiven geschonken, die vaak knapperig worden omschreven.

WIjn-spijs combinaties met Croatina

Drink Croatia wijnen in combinatie met volle gerechten.
● Pappardelle pasta met een ragu van konijn en porcini paddestoelen
● Knapperig gebarbecued varkensribstuk
● Met lam gevulde courgette (koosa bil ablama)
● Pasta Bolognese.
● Quiche.

Scroll naar boven