Wijnen van de Dornfelder druif

Ontdek de karakteristieke Dornfelder wijnen. Diep robijnrood van kleur met intense fruitaroma's en een fluweelzachte smaak. Een must voor rode wijnliefhebbers!
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Dornfelder

Blauwe druiven
De Dornfelder druif is een jonge druivensoort. Pas in 1955 in Württemberg zag de Dornfelder druif het licht, gecultiveerd met de Helfensteiner en de Heroldrebe druivensoorten als ouder.

Populair

Sinds de geboorte van de druif kent ze een voortdurende groei aan populariteit. Onder andere omdat de Dornfelder het goed doet in de wijnbouwkundige omstandigheden die traditioneel aangewezen zijn voor de productie van witte wijnen. Op dit moment is de Dornfelder de op één na meest aangeplante druif van Duitsland. Al snel verspreidde de Dornfelder druif zich naar Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. Ook in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en zelfs Japan zijn Dornfelder wijngaarden aan te treffen.

Krachtig ras

Het is een krachtig ras met een grote opbrengst en een dikke donkere schil, die goed bestand is tegen weer en wind. Hoe kwalitatiever de wijn, hoe lager de opbrengsten zijn. Duitse wijnen hebben vaak een bleke kleur en zijn licht van smaak, maar de Dornfelder wijnen brengen hierin verandering. Door de donkere schil van de rode soort kleuren de Dornfelder wijnen diep rood. Ze hebben een gebalanceerde zuurgraad, stevige tannine en kunnen rijping op Franse vaten goed verdragen. Het geheel vormt bijzondere wijnen. Het zijn fruitige wijnen, ontdek smaken van bramen, kersen en pruimen met een smeuïg textuur, die droog tot licht zoet zijn.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Dornfelder

Ontdek mooie Dornfelder wijnen met rijke vlezige gerechten zoals:
● Bloedworst met spekblokjes (grieweworscht)
● Singaporese krab met zwarte peper
● Armeense aardappel- en lamsmoussaka

Scroll naar boven