Wijnen uit de wijnstreek Ronda-Malaga

  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Groot assortiment

  • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Het Ronda-Malaga wijngebied

De wijnstreek Malaga kent een paar wijngebieden, waaronder de Sierras de Malaga, rondom het witte stadje Ronda dat gelegen is aan weerszijden van de diepe kloof met rivier de Tajo.

Romeins verleden

Hier is begin 1990 de pionier Friedrich Schatz neergestreken en begonnen met het herstellen van de wijnbouwtraditie die er al was in de Romeinse tijd. Zijn Finca Sanguijuela ligt ook naast de Romeinse ruines Acinipo, zijn flagshipwine heet zelfs Acinipo. Hij was op zoek naar een ander terroir en klimaat om biodynamische wijnbouw zonder enige interventie te kunnen uitoefenen en topkwaliteit natuurwijnen te kunnen maken; en hij vond dat in de Sierras de Malaga bij Ronda .

Microklimaat zone

Na hem volgden er meer wijnmakers naar het gebied, het bleek een geweldige microklimaat zone op hoogte met een goede bodem voor wijnbouw en voldoende afkoeling in de nachten om ook in de hete zomers toch de vereiste frisheid te garanderen.

Franse èn autochtone druivensoorten

De van oorsprong Franse druiven chardonnay, grenache, syrah, pinot noir en petit verdot doen het in de Sierras de Malaga erg goed, er zijn ook wat autochtone druivensoorten uit de streek zoals romé en tintilla de Rota, en Schatz heeft er nog een lemberger ( Blaufränkisch) en een muscatrollinger ( rode moscatel ) aan toegevoegd. Wijnstreek Ronda-Malaga | Kent een paar wijngebieden, waaronder de Sierras de Malaga, rondom het witte stadje Ronda dat gelegen is aan weerszijden van de diepe kloof met rivier de Tajo.

Ruta del Vino wijntoerisme Ronda

Het is bij velen een nog een onbekende Spaanse wijnstreek, maar meer en meer ontdekken de professionele wijnkenners dit gebied om de kwalitatief hoge wijnen, en veel wijnliefhebbers ontdekken de wijnhuizen ook om de geweldig gelegen unieke locaties. Ronda heeft namelijk al enkele jaren een goed georganiseerd wijntoerisme, en de volgende bodega’s zijn zeer zeker de moeite waard om ze bij een bezoek aan Ronda te bezoeken om diverse redenen : 1.omdat ze in een oud klooster gelegen aan de kloof gevestigd zijn ( Descalzos Viejos) 2.omdat ze een prachtige autentieke witte Cortijo hebben aan de rand van de stad en je er ook kunt picnicken in de wijngaard ( Cortijo los Aguilares ) 3.omdat het een unieke en prachtige locatie is om de hoek van de Romeinse ruine Acinipo ( F.Schatz) 4. omdat je je dit alleen kunt voorstellen als je er geweest bent : een echt verborgen paradijsje in een voormalige tinfabriek ,het is een beetje een zoektocht om er te komen, maar dat maakt dit temeer een echte trouvaille …( Antigua Real Fabrica de Hojalata San Miguel ) 5. omdat het wijnhuis compleet naar normen van feng shui is gebouwd ( bodegas Conrad) 6. omdat ze een heerlijk oude Andalusische stijl opslag hebben – een beetje in de Jerez-stijl – en er een prachtig kleinschalig appartementencomplex dat ze ook runnen, naast ligt ( bodegas Lunares )
Scroll naar boven