Ai Galli Prosecco extra dry

Verkoop door: Casa del Vino | Categorie: Mousserend

Topkeuze | Verrassend lekkere Prosecco

Sprankelende Prosecco

Ai Galli Prosecco extra dry heeft een strogele kleur en een mooie sprankelende fijne mousse, die de wijn zeer verfrissend maakt. De neus is stuivend en aromatisch en biedt geuren van wilde appel, peer, een druppeltje honing en een vleugje acacia (vlinderbloem).

De smaken sluiten naadloos aan op het bouquet, met een goede ‘drive’ en lengte. Deze Prosecco Spumante uit Veneto wordt in de klassieke stijl geproduceerd: extra dry. We hebben hier duidelijk te maken met een een mooie droge versie in plaats van de commerciëlere en goedkope varianten waarbij het glazuur van je tanden afspringt.

Ai Galli Azienda Agricola Vitivinicola

De Ai Galli-wijnmakerij is opgericht rond de jaren 70 en beschikt over ongeveer 50 hectare aan wijngaarden, gelegen in het productiegebied DOC Lison-Pramaggiore, rondom het plaatsje Conegliano, zo’n 50 kilometer pal ten noorden van Venezia. Al eeuwenlang werd hier stille witte wijn uit de Prosecco-druif gemaakt toen wijnproducent Antonio Carpenè op het idee kwam van een mousserende variant. Zijn Prosecco was een onmiddellijk succes in de elegante bars rondom de Piazza San Marco in Venezia en van daar uit volgde een snelle verspreiding over heel Italië en Europa.

Lekker bij

Een uitstekend aperitief. Feestelijk, dorstlessend en eetlustopwekkend. Deze prosecco heeft het allemaal! Een prima alternatief voor dure champagne.

Italië
Glera
Wit en zoetig

Online wijn bestellen van Casa del Vino

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil je…

Bekijk het assortiment