Angulo Innocenti - Unisono | Argentinië | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec
Angulo Innocenti - Unisono | Argentinië | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec

Angulo Innocenti - Unisono

2013

Rode wijn

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec

29,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Topwijn uit Mendoza Argentinië!!

Topwijn uit Mendoza Argentinië als "harmonie" wordt de Unisono omschreven. De wijn is het paradepaardje van het wijnhuis. Een cuvée gemaakt van Malbec, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, drie druivensoorten die één ding gemeen hebben: ze werden geteeld in Mendoza.
Een uniek boeket met een indrukwekkend boeket, rijk aan genereuze met aroma's van pruimen, frambozen, donkere kersen, zwarte bessen, kruiden en een onaantastbare frish

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Argentinië
Streek Streek Mendoza
Druif Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec
Domein Domein Angulo Innocenti
AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Ongeveer 75 kilometer ten zuiden van de stad Mendoza ligt La Consulta in het uiterste zuiden van de Uco-vallei van het departement San Carlos. Aan de voet van de majestueuze Cordillera de los Andes varieert het gebied in hoogte van 1.000 tot 1.200 meter boven zeeniveau. De grote hoogte en de ligging op het zuiden zorgen voor warme en zonnige dagen, met koele bergnachten. De warme en zonnige dagen geven een concentratie van exquise zwarte fruitsmaken, met een zachte en superieure textuur. De koele bergnachten dragen bij aan intense bloemige aroma’s en zuren die passen bij de wijnen. Het landgoed van 115 hectare is voornamelijk beplant met Malbec – ongeveer 40 hectare -, met Cabernet Sauvignon – ongeveer 30 hectare – en kleine hoeveelheden Syrah, Tempranillo, Cabernet Franc, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Lees meer

Familie Angulo Innocenti

De familie Angulo Innocenti is ontstaan door Pedro Angulo en Ángel Innocenti. Zij waren wijnbouwers in hun geboorteland Spanje, Pedro in Baskenland en in Italië Ángel in Toscane. In de 19e eeuw emigreerden ze naar Argentinië, door hard werken en doorzettingsvermogen vonden ze groot succes in hun commerciële activiteiten. Vandaag de dag heeft de familie Angulo Innocenti haar wortels in de wijnbereiding van immigranten nieuw leven ingeblazen. Alejandro Angulo en Mariano Innocenti, respectievelijk leden van de 3e en 4e generatie van de familie, hebben besloten om het wijnverleden van Pedro en Ángel te vieren met de ontwikkeling van een uniek terroir in La Consulta.

Lees meer

Beoordelingen van wijnrecensenten

Angulo Innocenti Unisono is beoordeeld met 92 punten bij James Suckling, 92 punten bij Tim Atkin en 91 punten bij Wine Spectator.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven