Feravino Miraz Cuvee | Kroatië | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Frankovka en Merlot
Feravino Miraz Cuvee | Kroatië | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Frankovka en Merlot

Feravino Miraz Cuvee

2017

Rode wijn

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot

24,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Topwijn

Deze topkwaliteitswijn is de meest exclusieve en meest internationale blend van wijnhuis Feravino uit Slavonië, in oost Kroatië. De wijn is gemaakt van een superieure kwaliteit druiven waardoor dit een wijn is van topkwaliteit.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Kroatië
Streek Streek Slavonië
Druif Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Merlot
Domein Domein Feravino
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Druivensoorten

50% Frankovka (ook bekend als blaufränkisch), 30% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc. Deze wijn is een harmonieuze mix van frankovka, merlot en cabernet franc. De wijn is een moderne blend, zacht van smaak, warm en vol met fruit. De kleur is heel donkerrobijnrood, bijna ondoorzichtig.

Lees meer

Fris en sappig

Miraz Cuvee is dan ook intens geconcentreerd met kruidige aroma’s, en smaken van kersen en rijpe pruimen. De sterke complexiteit wordt gecomplementeerd door aroma’s van koffie, donkere chocolade, tabak en vanille. De smaak is zacht en heeft een perfecte balans tussen fruit, alcohol en kruiden. De afdronk is fruitig, levendig en kruidig met een opvallende frisheid en sappigheid.

Lees meer

Vinificatie

Alle druiven zijn handgeplukt. De verschillende druivensoorten zijn apart verwerkt met dezelfde technieken: een koude maceratie van 48 uur bij 8 garden Celsius gevolgd door fermentatie in horizontale Vinimatics (RVS) gedurende zes tot tien dagen. Daarna is de wijn overgepompt naar barrique vaten (225 L) gemaakt van Slavonisch eiken. Daarin is de wijn gerijpt gedurende 12 maanden (Cabernet Franc) en 16 maanden (Cabernet Sauvignon). Na uitvoerige selectie van de vaten is de wijn uiteindelijk geassembleerd in RVS tanks voordat hij gebotteld is.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn past uitstekend bij steak, lamsvlees, gerookt vlees, gerechten met een tomaten-basis, Beluga linzen en stoofschotels.

Lees meer
Scroll naar boven