Weingut Hiss – Baden Grauburgunder Kabinett Trocken

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Harmonieus, zacht en romig

Deze Baden Grauburgunder Kabinett Trocken weet te imponeren. Weingut Hiss is een wijnhuis dat De Proeftafel al importeert vanaf het allereerste begin. Ook met deze Grauburgunder weet Hiss te imponeren. Deze wijn is elegant, harmonieus en vol van smaak. Lekker krachtig, maar toch mooi ingetogen. Aroma’s van grapefruit, rijpe peren en appels.. Over het algemeen zacht en romig met een evenwichtige zuurgraad.

Kwaliteit en duurzaamheid in de basis

Op de heuvels van de beroemde Kaiserstuhl in de wijnbouwregio Baden bij Freiburg vinden we de 22 hectare wijngaarden van Weingut Hiss. Karl Heinz Hiss stichtte het wijnhuis in 1962 en was daarmee de eerste wijnmakerij in Eichstetten. Ondertussen heeft de door de staat gecertificeerde wijnbouwtechnicus Andreas Hiss de scepter overgenomen. Met veel vaart en innovatieve geest leidt hij het wijnhuis. Samen met zijn vrouw Alexandra en goed opgeleide medewerkers blijft hij de kwaliteit van het familiebedrijf hoog in het vaandel voeren. Zijn filosofie: kwaliteitsgerichte wijnbouw door rendementsbeperking en duurzaam bodembeheer door continue aanvoer van humus en bloeiende zaaiingen van grassen en bloemen.

Pinot Gris van oude vulkaanhelling

De vulkaanhellingen van de Kaiserstuhl behoren tot de beste wijngebieden van Duitsland. Ze liggen ter hoogte van de Franse Elzas, maar aan de Duitse kant is het beduidend warmer. Alle wijnstokken staan op de locatie Eichstetter Herrenbuck. Grauburgunder is de Duitse naam voor pinot gris (pinot grigio in Italië). De diverse pinot-variëteiten doen het goed aan de voet van deze oude vulkaan. Na het oogsten wordt de most opgehelderd door bezinking. Daarna volgt een koele, gecontroleerde en langzame fermentatie, waarna een gedeeltelijke verfijning plaatsvindt in een groot houten vat voordat de wijn jong wordt gebotteld.

Drinken bij…

Een prima maaltijdbegeleider. Ideaal bij vis, zeevruchten, kalf en varkensvlees, en groenten. Maar op het terras misstaat hij zeker ook niet.
Aanbevolen serveertemperatuur ca. 10-12°C.
Binnen 4 jaar na botteling opdrinken.

Zilveren medaille

AWC Vienna – Zilveren medaille voor vintage 2015.

Duitsland
Grauburgunder, pinot gris
2016
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment