Wijnen van de Grauburgunder druif

Ontdek de verrukkelijke smaken van Grauburgunder wijnen! Deze Duitse druif, ook bekend als Pinot Gris, staat bekend om haar rijke en volle karakter. Geniet van de subtiele aroma's van rijpe peren en honing, en de zachte, fluweelachtige textuur.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Grauburgunder

Witte druiven
Al in de 13de eeuw reisde de Grauburgunder druif van de Bourgondië naar Oostenrijk en verder naar Duitsland, maar pas in de 18de eeuw won de Grauburgunder druif aan populariteit. De meeste wijngaarden bevinden zich rondom Baden, Pfalz en Rheinhessen.

Onderscheidend

In Duitsland onderscheidt de Grauburgunder druif zich van haar Franse en Italiaanse varianten. De hogere mineraliteit in de bodem zorgt voor een hogere zuurgraad in de Grauburgunder druif. Ze schenkt verfrissende bloemige tot zoete wijnen met citrusaroma’s. Vaak zijn ook kruiden te onderscheiden in de wijnen.

Kieskeurig

De Grauburgunder wijnstokken verkiezen een rijke bodem op warme, hellende wijnlocaties, en leveren kleine ronde bessen met een dunne grijsrode schil. Desondanks de kleur van de schil behoort de soort toch tot de witte wijndruiven. De bessen houden een natuurlijk hoog suikergehalte. Vroeg geoogste druiven resulteren in sprankelende wijnen. Terwijl druiven die blootgesteld worden aan edelrot zoete wijnen produceren, met een kenmerkende hongingtoets. Deze komen pas helemaal tot hun recht na flesrijping.
Moderne vinificatie methodes, zoals minder roeren in de moist, meer droesemcontact, worden toegepast om uitstekende wijnen te produceren. Het resultaat na rijping op vat zijn aromatische soepele wijnen met een kopergele kleur.

Spijs en wijn combinaties met Grauburgunder

De Grauburgunder wijnen combineren goed met verschillende maaltijden, zowel lichte als zwaardere gerechten.

● Zeevruchten met heilbot in een romige saus
● Kleurrijke salade van appel, radijs en venkel
● Stevige, harde kazen, zoals Gruyère
● Ravioli spinazie ricotta met champignonsaus
● Rabarber koek met skyr en honing

Scroll naar boven