Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Philippe et Valerie | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Philippe et Valerie | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8.5 sterwijn

Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Philippe et Valerie

2015

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

16,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rijk, rijp en geconcentreerd

Wat een heerlijke wijn!  Deze witte Cuvée Philippe et Valérie heeft een gouden kleur en smaakt naar peren en citrus. Romiger en tropischer dan de andere prijswinnende witte Bourgogne Cuvee clin d”oeil. Mango en wat ananas,rijpe peer en banketbakkersroom uit de koeling. Het jaar laat zich gelden : rijk, rijp en geconcentreerd. Zeer zuivere Chardonnay.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Château de Couches
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsZalm
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5 sterwijn

“ “

De Grote Hamersma

Deze Chardonnay scoort een 8.5 met Ster in De Grote Hamersma: “Romiger en tropischer dan de Cuvée Clin d’Oeil van dezelfde producent. Mango, en wat ananas, rijpe peer en banketbakkersroom uit de koeling. Het jaar laat zich gelden: rijk, rijp en geconcentreerd. Ik zou deze nemen. Maar wie ben ik? ”

Lees meer

Wijnstreek Côtes de Couchois

Historisch wijngebied met fantastische bodem voor wijn. De AOC Cotes de Couchois is in 2000 ontstaan voor de rode wijn van Pinot Noir en telt slechts 250 hectare. De appellatie is genoemd naar het dorpje Couches. De wijngaarden van de Couchois liggen op nauwelijks enkele kilometers ten zuidwesten van de wijnhoofdstad Beaune en is in de regio bekend sinds de oudheid. De dichtstbijzijnde wijndorpen met meer bekendheid zijn Maranges, Santenay en Mercury.

Lees meer

Château de Couches

Hoewel Château de Couches op haar terrein 83 hectare wijnstokken heeft waaronder Pinot Noir, Chardonnay en Aligoté, is de wijn, verkocht onder het merk Blason de Vair, afkomstig van hun gehele lokale productie. Dit terroir, verspreid over zes gemeenten, biedt een technische diversiteit en een breed aromatisch palet waardoor, na strenge selectie, de creatie van zeer verschillende jaargangen mogelijk is. Tot groot genoegen van iedereen die van geweldige Bourgondische wijnen houdt. De vinificatie wordt uitgevoerd door wijnboeren van Côtes du Couchois, in samenwerking met Blason de Vair. Met het merk “Blason de Vair” verzekeren Patricia en Olivier Poelaert ( eigenaar van Chateau de Couches en Cave de Mazenay)een strikt kwalitief proces waarbij alles in het teken van een verdere verbetering van het niveau staat. Dit op basis van druiven die exclusief afkomstig zijn van Cotes du Couchois. Samen met de wijnbouwers van de appellatie investeert het merk in de valorisatie van de AOP Cotes du Couchois. Blason de Vair mag dus beschouwd worden als een kwalitief statement!

Lees meer

Cave de Mazenay

Het in 1963 opgerichte Maison Marinot Verdun in Saint-Sernin du Plain, in het midden van de Côte du Couchois, produceert al drie generaties Bourgogne-wijnen. Het Wijnhuis heeft een sterke reputatie opgebouwd door het aanbieden van een breed scala aan Bourgogne-wijnen , rechtstreeks van het landgoed verkocht. In 2018 is Cave de Mazenay (Olivier en Patricia Poelaert) eigenaar van de wijngaarden van de Chateau de Couches. De wijn wordt gebotteld onder de naam “Blason de Vair”.

Lees meer

Lekker bij

Ideaal als aperitief en te combineren met vis in saus, zalm , kaasjes.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven