Blason de Vair Bourgogne Chardonnay Philippe et Valerie

Verkoop door: Mamuse | Categorie: Wit

Zuivere Chardonnay

Deze witte Cuvée Philippe et Valérie heeft een intens strogele kleur en smaakt naar peren en citrus. Een zuivere, eerlijke en verfrissende wijn, met lichte houtachtige tonen. Gemaakt van 100% Chardonnay. Harmonieus met een goede intensiteit en lichte zuurgraad. Gladde afdronk.

Château de Couches

Hoewel Château de Couches op haar terrein 83 hectare wijnstokken heeft waaronder Pinot Noir, Chardonnay en Aligoté, is de wijn, verkocht onder het merk Blason de Vair, afkomstig van hun gehele lokale productie. Dit terroir, verspreid over zes gemeenten, biedt een technische diversiteit en een breed aromatisch palet waardoor, na strenge selectie, de creatie van zeer verschillende jaargangen mogelijk is. Tot groot genoegen van iedereen die van geweldige Bourgondische wijnen houdt. De vinificatie wordt uitgevoerd door wijnboeren van Côtes du Couchois, in samenwerking met Blason de Vair. Selectie en menging wordt daarom uitgevoerd op basis van een analyse van elk van de gepresenteerde partijen, om een jaargang van ongeveer duizend flessen te creëren.

Lekker bij

Ideaal als aperitief en te combineren met vis in combinatie met roomsaus en kaas met karakter.

Bekroonde wijn

De Cuvée Philippe et Valérie is bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma 2019.

Frankrijk
Chardonnay
2015
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Mamuse

Mamuse- le vin is de wijnimporteur van wijnen van kleine gepassioneerde wijnmakers uit de Bourgogne. De focus van Mamuse ligt op prijs/kwaliteit, originaliteit: wijnen die zich onderscheiden door karakter, elegantie,…

Bekijk het assortiment