Bodega Kieninger Vinana | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot
Bodega Kieninger Vinana | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot
De Grote Hamersma score 9

Bodega Kieninger Vinana

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje,
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

16,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vol, stevig en complex

De Bodega Kieninger Vinana is werkelijk een genot om te drinken. Houd je van een mooi, gloedvol glas dan moet deze rode wijn op je lijstje!

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek
Druif Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Domein Domein Bodega Kieninger
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

Magnifieke wijn

Martin Kieninger heeft een geweldige prestatie neergezet door Cabernet Franc (40%), Cabernet Sauvignon (40%) en Merlot (20%) druiven zo te laten rijpen en blenden dat er een droge wijn is ontstaan waarin je zwart rijp fruit, gedroogde kruiden (kruidnagel), witte peper en drop proeft. Maar ook door zijn 13 maanden rijping op eikenvaten ook hinten van koffie en chocola. Ronde tannines, lekkere zuren maken een prachtig elegante wijn. Leuk dat de fles geen kunststof capsule heeft, maar een van was. Magnifieke wijn!

Lees meer

Het wijnhuis

Martin Kieninger, geboren in Oostenrijk, maar al jaren woonachtig in het prachtige Ronda in het zuiden van Andalusië, bestiert een magnifieke bodega. In 2007 is hij begonnen met serieus wijn maken. Zijn wijngaarden liggen beschut tussen bloemen, fruitbomen en verder weg de omringende bergen. Wijnstokken van Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en dus ook Blaufränkisch en Zweigelt groeien er fantastisch in de warme zon en koelere nachten.

Lees meer

Biologisch

Kieninger heeft bijna geen personeel: zijn vrouw en nog een iemand werken er ook en af en toe helpt zijn zoon hem met oogsten. Alles oogt ontspannen als Martin iedere ochtend met zijn hond rondwandelt en rustig de druiven inspecteert. Hij kent elke centimeter van zijn domein en maakt wijn met een enorme liefde en passie voor het vak. Zijn bodega ademt respect voor het land, de natuur en het organisch proces: het water komt rechtstreeks uit de bergen, hij gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en het plukken geschiedt met de hand. Bovendien is Martin een familieman want de wijnen zijn vernoemd naar zijn ex-vrouw, dochter en eerste zoon. Overigens is het wijnhuis betrekkelijk klein te noemen, maar streeft ook geen grote productie of prijzen na. Toch heeft hij al diverse prijzen in de wacht gesleept in Spanje, Frankrijk en België, maar kwaliteit staat voorop en dat proef je!

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Deze droge, stevige en complexe rode wijn smaakt zeer goed bij vlees, stoofschotels, rijstgerechten en schimmelkazen. Serveer ‘m tussen de 14 ºC en 16 ºC.

Lees meer

Alternatieven

Scroll