Ridgeback Journey | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot
Ridgeback Journey | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot
De Grote Hamersma score 9-

Ridgeback Journey

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Paarl
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

18,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgerijpt

Deze blend Journey is vol rood, krachtig en intens gemaakt, de kleur is robijnrood.  Aroma’s van rijp zwart fruit, vanille, eik, potlood, leder en munt. Heeft 15 maanden rijping op Franse eiken vaten. de afdronk, de geur zet zich voort in de smaak. Mooi zwart fruit en mooi versmolten zuren en een verfijnde tannine structuur met een lange maar aangename finish. Topwijn! Score 9- in De Grote Hamersma.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Domein Domein Ridgeback
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Ridgeback

Wordt omringd door de ruige pracht van de Paarl bergen. Het wijnbedrijf van Ridgeback is uitgestrekt over een gebied van 70 hectare.  De  wijngaarden worden gezien als een van de mooiste uit deze omgeving.  Alle inspanningen werden geleverd om het rijke erfgoed van het platteland.  De wijnhuis behoren tot de beste in de West Kaap, alles in werkt gesteld om de kwaliteit van de druiven te verbeteren. De Noord-Zuid gelegen wijngaarden zijn verticaal geleggen. De wijnstokken groeien er in een Clovely en Oakleaf bodem. Alle  druiven worden geplukt met de hand, zodra de druiven tot optimale rijpheid komen worden deze geplukt.. De wijnbedrijf, met uitzicht op prachtige kleine dam, heeft een overvloed aan watervogels die overgaan in het landschap en zorgt voor een rustgevende sfeer. Wijnmaker Toit Wessels heeft de dagelijkse leiding en de expertise om krachtige, elegante wijnen te produceren.

Lees meer

Prijswinnende wijnen

Het Zuid-Afrikaanse Ridgeback produceert haar topwijnen onder drie merken. Het premium merk Ridgeback, dat staat voor topkwaliteit rode en witte wijn.  De label Vansha staat voor top kwaliteit blends.  Omdat er veel vraag was naar betaalbare wijnen van dit huis werd de label Lion Hounds  geboren. Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. Bovendien won hun eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz meteen gewaardeerd met 5 sterren John Platter. Vanaf 2007 was de eerste oogst onder leiding van wijnmaker Toit Wessels. Hij won vervolgens prijs na prijs. Echter zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit.  Maar alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven