Bodegas Carrau Tannat de Reserva | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
Bodegas Carrau Tannat de Reserva | Uruguay | gemaakt van de druif tannat

Bodegas Carrau Tannat de Reserva

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Uruguay
Uruguay, Las Violetas
tannat

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Tannat, dé druif van Uruguay

Tannat, dé druif van Uruguay heeft vaak veel tannines. Door de rijping van 12 maanden op Frans eikenhout, zijn de tannines al wat zachter. Met tonen van ceder en viooltjes in de neus, is de wijn diep donker rood van kleur . De wijn is kruiderig, met een blend van zwart fruit en heeft een mooie balans met de tannines.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Uruguay
Streek Streek Las Violetas
Druif Druif tannat
Domein Domein Bodegas Carrau
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieReserva
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Wat zegt Harrold Hamersma over deze wijn?

“Uruguay. Claim to fame: rood van de tannatdruif. Maar ook: hier wordt het meeste wijn per hoofd van de bevolking gedronken en het meest vlees gegeten. Kortom,  staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS die zo graag ziet dat wij minderen zal er niet snel een all in vakantie boeken. En ook De Vegetarische Slager zien we daar niet snel zijn miljoenen stuk smijten die hij heeft ontvangen dankzij de verkoop van zijn slagerij aan Unilever. Enfin, tannat. Van Carrau, een Spaanse familie die er in de jaren dertig van de vorig eeuw neerstreek. Overigens wel al met een kleine tweehonderd jaar wijn maken in de handbagage. Juan Carrau was de eerste die in Las Violetas, ten noorden van Montevideo, onder andere nebbiolo en tannat aanplantte. De laatste heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een soort nationale trots. En eigengereide rode is het resultaat. Donker en rood fruit, sappige bitters, veel bite. Niet van schrikken: gewoon terugbijten, zo ook de tanden zetten in de aanleunende ossenhaas.” De Hamersma score is 8,5.

Lees meer

Wijnhuis Bodegas Carrau

Het familiebedrijf Bodegas Carrau heeft een lange historie. Aan het roer van het bedrijf staat Javier Carrau (9e generatie),de zoon Marcos, is bioloog en wijnmaker en zijn dochter, Juliana, is verantwoordelijk voor de administratie en de marketing.

Lees meer

Barcelona

Z’n 265 jaar geleden is de familie Carrau begonnen met het maken van wijn in Spanje, in de buurt van Barcelona. In die tijd exporteerden zij hun wijn van Barcelona naar America. Mede door de economische depressie van de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten te emigreren naar Uruguay, Montevideo. Het aanplanten van wijngaarden begon meteen na aankomst in Uruguay. Druivenrassen nebbiolo en tannat werden door hem als 1ste in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo aangeplant.

Lees meer

Las Violetas

De bekende wijngebieden van Chili en Zuid-Afrika bevinden zich op dezelfde breedtegraad als Las Violetas. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste wijnstokken van het land te vinden. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. De rijping van de druiven gedijt langzaam, hierdoor ontwikkelt het volledige aromapotentieel, mede dankzij de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Het unieke terroir, een rood zanderige bodem met kleine kalksteentjes, en het wegknippen van nog groene trossen druiven in het groeiseizoen zorgt voor een lagere opbrengst en druiven met een intens karakter.

Lees meer

De familie Carrau

De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas. Negentig procent van de druiven is afkomstig uit de eigen wijngaarden. De overige 10% wordt aangekocht bij 3 druivenproducten uit de regio, waar de familie Carrau al 30 jaar mee samenwerkt. De wijnen van Bodegas Carrau worden geëxporteerd aan meer dan 25 landen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven