Pedregal - Tannat | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
Pedregal - Tannat | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
De Grote Hamersma score 8-

Pedregal - Tannat

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Uruguay
Uruguay, Canelones
tannat

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Tannat

Deze Tannat met pure aroma's van bessen, chocolade en tonen van donker fruit karakteriseren deze wijn met robijrode kleur. Hints van vanille en kruiden. Rijpere tannines met een geweldige structuur. De wijn is 6 maanden gerijpt op Amerikaans eiken.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Uruguay
Streek Streek Canelones
Druif Druif tannat
Domein Domein Antigua Bodega Stagnari
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGebraden kip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8-

De Grote Hamersma score 8-

“ “

Handmatige oogst

De oogst is Handmatig met een zorgvuldige selectie van trossen. Vinificatie per perceel, Maceratie 10-15 dagen.Malolactische gisting. Gistingstemperatuur 24 ºC. Om de natuurlijke eigenschappen te behouden, is er geen koudebehandeling uitgevoerd, daarom kunnen natuurlijke afzettingen in de fles worden aangetroffen die de sensorische kwaliteit van de wijn niet beïnvloeden.

Lees meer

Score 8- in De Grote Hamersma

” ‘Comme il faut’, zoals ze in le Sud-Ouest zouden zeggen. Maar tegelijkertijd ervan balen dat ze er in Uruguay in slagen om tannat te ontmantelen en te omarmen. En er een vroeg drinkbare wijn van te maken.  De druif komt oorspronkelijk uit Cahors en omliggende appellaties. ‘Roble’ is dan weer uit Spanje gejat. Betekent op hout gerijpt. In dit geval zes maanden Amerikaans eiken. Dat deze tannat tannines heeft moge duidelijk zijn. Uiteraard zou ik bijna zeggen. Of vanzelfsprekend.  Is daarnaast vol van vanille, heeft cassis, zwarte kersen, bramen en bessen.”

Lees meer

Oude familiewijnmakerij Antigua Bodega Stagnari

Van een oude familiewijnmakerij Antigua Bodega Stagnari in Santos Places Canelones, gebouwd in 1928, worden moderne wijnen gemaakt, begiftigd met finesse en grote charme. Virginia Stagnari Directeur, haar kinderen Mariana en Carlo Young talenten die, samen met Laura Casella, een professional erkend voor haar carrière in de wijnwereld, het huidige gezicht van dit wijnhuis en de stijl van zijn wijnen bepalen.

Lees meer

Santos Places, La Paz

​De wijngaarden bevinden zich in Santos Places, La Paz, waar het terroir heel bijzonder is aangezien de wijnmakerij omgeven is door steengroeven. In dit bevoorrechte terroir vinden de wijnstokken rustieke en steenachtige bodems met een goede afwatering, wat de intensiteit, concentratie en het aroma van de druiven en wijn bevordert. De ondiepe zanderige kleigrond rust op een gesteente dat is samengesteld uit van nature rottend roze graniet van zo’n 500 tot 600 miljoen jaar oud. Dit type roze graniet komt alleen voor in deze regio van heilige plaatsen.

Lees meer

De Tannat en Merlot uit Antigua Bodega

​De Tannat en Merlot uit Antigua Bodega zijn het resultaat van het Terroir-concept: “inspiratie van jonge talenten, gesteente, klimaat met grote thermische amplitude en helderheid”.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven