Bodegas Dimobe El Lagar de Cabrera Crianza | Spanje | gemaakt van de druiven Petit Verdot en Syrah
Bodegas Dimobe El Lagar de Cabrera Crianza | Spanje | gemaakt van de druiven Petit Verdot en Syrah

Bodegas Dimobe El Lagar de Cabrera Crianza

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Malaga – Axarquia
Petit Verdot, Syrah

13,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Interessante robijnrode wijn

De Bodegas Dimobe El Lagar de Cabrera Crianza is een heel interessante droge rode wijn. Hij is gemaakt van voornamelijk Syrah druiven en Petit Verdot druiven. Deze wijn heeft in het verleden diverse prijzen gewonnen en is een begrip in de regio.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Malaga – Axarquia
Druif Druif Petit Verdot, Syrah
Domein Domein Bodegas Dimobe
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Dit is genieten

Als je aan het zuiden van Spanje denkt dan zie je het Sierra Nevada-gebergte voor je, de witte bergdorpjes, de Andalusische steenbokken (ibexen, het logo van Felixvinos), oude mannetjes op een bankje mijmerend voor dat vroeger alles beter was, de verse vis rechtstreeks uit de zee, de prachtige stranden en de brandende zon… Wanneer je je ogen weer opent, ruikt en proeft van je glas Bodegas Dimobe El Lagar de Cabrera Crianza dan beleef je dit ten volle. Het is een gloedvolle wijn die aroma’s heeft van blauwe bessen, zwarte pruimen, tijm, chocola en vanille. De tannines zijn zacht en de zuren gemiddeld, waardoor dit geheel een lange afdronk met zich meebrengt en extra lang genieten!

Lees meer

Het wijnhuis

Het wijnhuis Bodegas Dimobe, van Antonio Muñoz Cabrera uit Moclinejo is in 1927 opgericht door Juan Muñoz Navarrete. Laatstgenoemde kocht 100 jaar geleden 5 tweedehands eiken vaten en een enorme houten druivenpers (deze is nog steeds te bewonderen in de bodega, zij het niet meer in gebruik, maar indrukwekkend groot). Inmiddels wordt de bodega gerund door de derde generatie, de broers Juan en Antonio Muñoz Cabrera en vervult een deel van de vierde generatie al diverse taken in het bedrijf.

Lees meer

Biologisch

Bodegas Dimobe is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam in de regio: zij maken niet alleen biologische witte en rode wijnen, maar ook zoete wijnen, rosé, bruisende wijnen en vermout. Ook maken verbouwen ze niet alleen Moscatel de Alexandria – de koningin van de regio onder de druiven – maar ook Syrah en Petit Verdot. 

Lees meer

Ambachtelijke coöperatie

Wat mooi is aan deze wijnmakers is dat ze in coöperatieve vorm werken, dus ook lokale druiven boeren ondersteunen door bij hen druiven af te nemen en die te gebruiken voor hun productie. Hiermee helpen ze elkaar in deze regio. De prijs van een kilo druiven is de laatste jaren immers gedaald ten opzichte van de prijs van een kilo avocado’s of mango’s en het dus voor veel druivenboeren aantrekkelijk is geworden om over te stappen. Het aantal druivenboeren neemt dus af, maar zij die het hoofd boven water kunnen houden worden door Bodegas Dimobe gesteund en daarmee blijft het oude ambacht en de trots van de regio behouden.

Lees meer

Wijn spijs combinatie

Bodegas Dimobe El Lagar de Cabrera Crianza is erg lekker bij lam, wild en gevogelte, maar ook pasta’s en schimmelkazen. Je drink ‘m het lekkerst tussen de 12°C – 14°C.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven