Menu
Bodegas Volver Paso a Paso Pasonillo Late Harvest Tempranillo | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Bodegas Volver Paso a Paso Pasonillo Late Harvest Tempranillo | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo

Bodegas Volver Paso a Paso Pasonillo Late Harvest Tempranillo

2021

Rode wijn

9,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Paso a Paso | Late Harvest Tempranillo

Helder purperrood. Lekker open in de neus met een intens fruit van bramen. Vol en dik in de mond met aan de finish dat typische confituur, fruit en zacht vanille. In November worden de tempranillo-druiven van de meer dan veertig jaar oude stokken met de hand geplukt.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Bodegas Volver maakt wijnen in de beste wijnregio’s van Spanje, zoals Alicante, La Mancha, Jumilla, Rueda en Valencia. Deze komen tot uiting in de rijpe en uitgesproken PASO A PASO wijnen en de pure OBSESIÒN serie! Het karakter die Bodegas Volver onderscheidt, is de moderne benadering van werken met inheemse variëteiten zoals Monastrell, Tempranillo, Merseguera, Macabeo, Moscatel, Verdejo enz. “De wijnen worden gekenmerkt door de sterke aanwezigheid van fruit, zuiverheid en goede structuur.” Getekend, Rafael Cañizares

Lees meer

Wijn/spijs

Deze wijn is een uitstekend aperitief, kan worden geserveerd met borrelhapjes, droge ham en lichte kazen of bij het diner met gerechten van kip, gegrild vlees, gerechten op basis van bonen en gehakt. Zeer veelzijdig.

Lees meer

Productie

Een prachtige Late Harvest wijn. In November worden de tempranillo-druiven van de meer dan veertig jaar oude stokken met de hand geplukt en vergist op 5º gedurende 48 uur. 15 % van de most wordt gedroogd voor nog meer concentratie. De PASONILLO-vinificatie op RVS duurt 12 tot 18 dagen waarna de wijn voor 6 maanden gelagerd wordt op zowel Frans als Amerikaans eiken.

Lees meer