Bruno Andreu, Coquelicot rosé | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Noir en Syrah
Bruno Andreu, Coquelicot rosé | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Noir en Syrah

Bruno Andreu, Coquelicot rosé

2022

Rose

Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Frankrijk
Frankrijk, Languedoc-Roussillon
Grenache Noir, Syrah

6,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Provençaalse stijl

Lichtgekleurde rosé, Provencaalse stijl. Zacht en fruitig door de Merlot en een tikje kruidig door de Syrah. De Bruno Andreu, Coquelicot rosé is een lekkere terrasrosé en ideaal als (t)huiswijn, Coquelicot, Vignoble Sauvage staat er op het vrolijke etiket. En dit verwijst naar de klaprozen die groeien in de wijngaarden van het Domaine, waar men de natuur het liefst zo veel mogelijk zijn gang laat gaan.

Hoe smaakt deze wijn?

Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Smaak Smaak Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Languedoc-Roussillon
Druif Druif Grenache Noir, Syrah
Domein Domein Bruno Andreu
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis tussen de klaprozen

Aan de voet van de Cévennes in het hart van de Languedoc, produceert Bruno Andreu zijn wijnen op traditionele wijze. De wijnbouwer laat de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan in de wijngaarden door zo weinig mogelijk chemicaliën en verdelgingsmiddelen te gebruiken. Door de ligging tussen Middellandse Zee en de bergen, is een uniek terroir ontstaan met een bodem van stenen, gravel en zandsteen. Hier groeien de klaprozen (coquelicot) tussen de wijnstokken. De druiven worden met de hand geplukt en rijpen, na de pers, een korte periode in inox-vaten om de frisheid en het fruit te behouden.

Lees meer

Serveer advies

Deze Coquelicot Pays d’Oc rosé is heerlijk als aperitief, maar gaat ook erg goed samen bij vis en Italiaanse pasta.

Lees meer
Scroll naar boven