Bulgarini Amarone della valpolicella DOCG Classico | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella
Bulgarini Amarone della valpolicella DOCG Classico | Italië | gemaakt van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella

Bulgarini Amarone della valpolicella DOCG Classico

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Lombardije
Corvina, Corvinone, Rondinella

44,50

Prijs is per fles

Vivino score 4.4
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een rasechte krachtige Amarone

De Amarone van Bulgarini is het paradepaardje van Fausto en gemaakt volgens Italiaanse traditie, een rasechte Valpolicella! Bij deze Italiaanse rode wijn worden de druiven eerst gedroogd en later volgt een 40 maanden rijping op eikenhouten vaten. Het is een blend van 50% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella. Vivino score 4.4.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Lombardije
Druif Druif Corvina, Corvinone, Rondinella
Domein Domein Bulgarini
AlcoholAlcohol15,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Volle rode wijn

In het glas een granaatrode kleur en in de neus een bouquet van kersenjam met fijne aangename geuren van vanille en kruiden. In de mond is het een echte krachtpatser, vol en harmonieus met een lange afdronk. Kortom, een goed uitgebalanceerde volle rode wijn.

Lees meer

Valpolicella DOCG

De enige wijn van Bulgarini die volledig uit San Pietro nabij Verona komt. Het klassieke gebied van de Valpolicella DOCG. De druiven worden gedroogd op speciale roosters onder gecontroleerde temperatuur voor ongeveer 100 dagen. Na de Maceratie en fermentatie is het rond eind februari tijd om de Amazone voor 12 maanden te laten rijpen in stalen tanks en 40 maanden op eikenhouten vaten. Daarna volgt nog een rijping van minimaal 8 maanden op fles. De amarone van Bulgarini is, zoals de Rosso Bruno het paradepaardje is van vader Bruno, het paradepaardje van Fausto. De wijn is makkelijk 10 jaar of langer te bewaren. Wij raden aan om de wijn ruim van te voren te open en te decanteren zodat deze het beste tot zijn recht komt.

Lees meer

Cantina Bulgarini

Alweer de derde generatie staat aan het roer van Cantina Bulgarini, gevestigd in Lombardije, net ten zuiden van het Gardameer in Italië. Deze regio staat bekend om de lugana wijnen. Bulgarini maakt de betere lugana wijnen. Onder leiding van Fausto Bulgarini, zoon van Bruno en kleinzoon van Emilio, ontmoeten traditie en innovatie elkaar, waarbij het verleden niet wordt verloren maar juist gerespecteerd. Cantina Bulgarini is dagelijks bezig om de kwaliteit van de wijnen zoals de Lugana te perfectioneren en te verrijken. Dat dit wereldwijd gewaardeerd wordt is terug te zien aan de reeks met gewonnen awards die ze op hun naam hebben staan.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven