Calvente Lovelia | Spanje | gemaakt van de druif muskaat alexandrie
Calvente Lovelia | Spanje | gemaakt van de druif muskaat alexandrie
De Grote Hamersma score 8.5

Calvente Lovelia

2021

Dessert

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Spanje
Spanje, Granada
muskaat alexandrie

15,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Laat zien waar Muscat toe in staat is

Lichtzoete wijn met opvallend veel frisheid (maar 36 gram restsuiker per liter). Ook ideaal als opwekkend aperitief.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif muskaat alexandrie
Domein Domein Bodega Calvente
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Harold Hamersma: “Mooie, elegante wijn”

“De talloze leden van de grote muscatfamilie staan vooral bekend om de zoete wijnen die van hen worden gemaakt. In de Elzas wordt ook wel droge muscat gemaakt, maar verder is zoet het devies. Hier hebben ze een fijne tussenoplossing bedacht. Van de vermaarde muscat de alexandria, op z’n Spaans moscatel de alejandria, maken ze een droge, maar zeer milde en zachte droge muscat. De liefhebber van zoete wijn zal ‘m te droog vinden, wie slechts strakdroog als muscadet of txacoli drinkt zal ‘m zoetig vinden, maar het is een mooie, elegante wijn die laat zien waar muscat toe in staat is.  Opgewekt en zomers geurend naar rijpe muskaatdruiven, fris van zuren, en dan de lange, milde afdronk. Cijfer: 8,5”

Lees meer

Bodegas Calvente

Bodegas Calvente ligt in de provincie Granada en bezit grote arealen muskaatdruiven op zo’n 1000 meter hoogte op de toppen van de berg Guindalera nabij de Middellandse Zee. Een deel van de stokken is zelfs meer dan 180 jaar oud! Naast zijn beendroge topper Guindalera blanco, biedt Horacio Calvente nu ook een hele mooie jonge lichtzoete wijn (36 gram restsuiker per liter). Deze lichte wijn (11,5% alcohol) ruikt aangenaam naar o.a. tropisch fruit en oranjebloesem, is lichtzoet en biedt tegelijkertijd opvallend veel frisheid. Zacht en een perfecte balans zoet/zuur. Het is een familie wijnmakerij, waar padre de familia Horacio Calvente de scepter zwaait. Het geheim van hun fantastische wijn zit ‘m in vakmanschap, lage productie, het terroir van de (oude) wijngaarden die groeien op een paar hectare grond in La Guindalera en Castillejos, en de invloed van een uniek microklimaat. De hoogte van het gebied en de invloed van de zee matigen de temperaturen terwijl de druiven rijpen. De langzame en evenwichtige rijping van de druiven vertaalt zich naar wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid. De wijngaarden worden niet geïrrigeerd. Ze produceren minder dan 4000 kg druiven per hectare, waardoor uitzonderlijk hoogwaardige druiven worden geoogst. De druiven worden handmatig geselecteerd en op natuurlijke wijze gefermenteerd.

Lees meer

Lekker bij

Licht, pikante gerechten, pittige geitenkaas en oude Hollandse kazen en fruitige, lichte zoete desserts en cakejes.

Lees meer
Scroll naar boven