Calvente Xate-O

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Wit

Verrrassend fris en fruitig

Droge, goudgele wijn met verrassende aroma’s, heerlijk fruitig (abrikoos), maar desondanks toch fris. Gemaakt van de druiven Muskaat d’Alexandrie en Viognier.

De kleur is groenachtig geel, schoon en helder, met een uitgesproken bloemenaroma van honing en oranjebloesem. Levendige smaak, evenwichtige in de mond, licht zuur met een mooie een lange afdronk.

Bodegas Calvente

Bodegas Calvente is een kleine, ambachtelijke wijnmakerij, gelegen in Granada. De eigenaar is Horacio Calvente, die zich ten doel heeft gesteld om oude, vergeten wijngaarden te herstellen. Het geheim van hun fantastische wijn zit ‘m in vakmanschap, lage productie, het terroir van de oude wijngaarden die groeien op een paar hectare grond in La Guindalera en Castillejos, en de invloed van een uniek microklimaat. De hoogte van het gebied en de invloed van de zee matigen de temperaturen terwijl de druiven rijpen. De langzame en evenwichtige rijping van de druiven vertaalt zich naar wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid.

De wijngaarden worden niet geïrrigeerd. Ze produceren minder dan 4000 kg druiven per hectare, waardoor uitzonderlijk hoogwaardige druiven worden geoogst. De druiven worden handmatig geselecteerd en op natuurlijke wijze gefermenteerd.

Lekker bij

Gepocheerde visfilet met salsa verde, tonijncarpaccio en Pekingeend

Spanje
Muskaat alexandrie, viognier
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Granada Wijnen (2012) biedt verrassende wijnen van overwegend kleine familiebodega’s, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij importeren ál onze wijnen direct van de bodega en komen regelmatig bij…

Bekijk het assortiment