Castelforte Corvina Veronese

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Rood

Kroonjuweel

Corvina is een droge, volle wijn met een diep robijnrode kleur. Het toont een geur van zwarte kersen en rijpe bramen met tonen van vanille en zoete specerijen. De Castelforte Corvina Veronese is een van de kroonjuwelen van de productie van Cantine Riondo uit de Castelforte-lijn. Deze lijn vertegenwoordigt de beste selectie wijnen uit de wijnbereidingstraditie van Verona. De naam is een eerbetoon aan het oude kasteel van Monteforte, gebouwd in het jaar duizend op de heuvel die vandaag de pittoreske kerk van Sant’Antonio Abate herbergt en die de stad “versterkte” van vijandelijke aanvallen.

Het wijnhuis

Cantine Riondo is als één van de grootste wijnproducenten in Veneto, met 6000 ha aan wijngaarden verantwoordelijk voor zo’n 2 % van de totale Italiaanse wijnproductie. De wijngaarden vind je terug in de belangrijkste productiezones, appellaties en druivensoorten van Veneto.
De wijnen uit de Collis-wijngaarden worden gebotteld door Collis-Riondo onder verschillende merken, elk met een eigen identiteit en kwaliteitsprofiel. De belangrijkste merken zijn: Riondo, Casa Burti , Casa Lunardi en Castelforte.

Het historische merk Riondo en de oorsprong van de naam van het bedrijf zelf, is een eerbetoon aan Monte Riondo, een kleine, afgeronde heuvel op korte afstand van het hoofdkwartier van Cantine Riondo. Riondo is het belangrijkste merk van het bedrijf en is toegewijd aan DOC, volwaardige variëteitswijnen uit de regio Veneto.

Lekker bij

Een perfecte match voor rood vlees, wild en volwassen kazen.
Italië
Corvina
2016
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment