Cava Rabetllat i Vidal Brut Nature | Spanje | gemaakt van de druiven Chardonnay, Macabeo en Xarello
Cava Rabetllat i Vidal Brut Nature | Spanje | gemaakt van de druiven Chardonnay, Macabeo en Xarello
De Grote Hamersma score 9-

Cava Rabetllat i Vidal Brut Nature

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Spanje
Spanje, Penedes
Chardonnay, Macabeo, Xarello
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

16,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegante cava Brut Nature uit Penedès

Deze Rabetllat i Vidal Brut Nature, gemaakt van biologisch geteelde druiven, bewijst dat er inderdaad supercava’s uit Penedès komen. De wijn is strokleurig. Wat meteen opvalt zijn de elegante bubbels die een mooie kroon op het glas vormen. De geur doet o.a. denken aan gedroogd fruit. Zeer aangename droge Brut Nature met elegantie en uitgebalanceerde zuurgraad. Volle smaak en prettige afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Spanje
Streek Streek Penedes
Druif Druif Chardonnay, Macabeo, Xarello
Domein Domein Ca N’Estella
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O. Cava
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

Goud bij Mundus Vini 2022

Deze Rabetllat i Vidal Brut Nature won een Gouden Medaille bij Mundus Vini 2022.

Lees meer

De Grote Hamersma score 9-

“Zie ook hun brut en tel daar de verfijning en de extra fijne fruitigheid van chardonnay bij op. Ingetogen geel fruit, peerpresentie, amandelspijszoetje, gistig, discreet toasty, romig en een mousse met een gouden randje. Komt wellicht door de gouden medaille die deze cava won tijdens Mundus Vini 2022. Score: 9-.”

Lees meer

Bodega Ca n’Estella sinds 1847

Achter de naam van deze bodega en die van de cava’s gaat een bijzonder verhaal schuil. De voormalige eigenaresse van de bodega Joan Estella had geen opvolgers. Delfí Rabetllat nam in 1964 haar bodega Finca Ca n’Estella over, wat letterlijk “het huis van het landgoed van Estella” betekent. Voor hem ging hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Hij vluchtte destijds voor de Spaanse burgeroorlog van zijn woonplaats in de Spaanse Pyreneeën naar de Franse kant. Om in zijn levensonderhoud te voorzien, werkte hij als leek bij verschillende Franse wijnhuizen. Op die manier maakte hij zich het wijnmaken eigen en begon te dromen over een eigen wijnmakerij. Toen Duitsland Frankrijk binnenviel, moest hij opnieuw vluchten. Onder een valse identiteit, geleend van een Frans familielid, stak hij als ‘Fransman’ weer over naar Spanje, dat nog steeds gebukt ging onder Franco’s dictatorschap. Pas in 1964 kon hij zijn droom waarmaken. Zijn dochter Mercè Rabetllat en haar man Jaume Vidal moderniseerden de bodega, en inmiddels staat met Anna de 3e generatie aan het roer. Naast een Brut en een Brut Nature, maakt de bodega ook nog een Brut Rosé en een Gran Reserva. En met succes: met de Gran Reserva wonnen ze in 2020 een platium medaille in Decanter, met de Brut Nature een gouden Medaille bij Mundus Vini 2022 en de Brut Rosé werd in datzelfde jaar bekroond met een zilveren medaille bij het Concours Mondial Bruxelles 2022. Hiermee behoren hun cava’s tot de meest prestigieuze in de streek.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven