Château Peyrabon Haut-Médoc | Frankrijk | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot
Château Peyrabon Haut-Médoc | Frankrijk | gemaakt van de druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot

Château Peyrabon Haut-Médoc

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Frankrijk
Frankrijk, Haut-Médoc
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

16,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een super goed Bordeauxjaar

Château Peyrabon, een klassieke Haut-Médoc, met met een zacht cassis-, kruid- en tabakskarakter. Deze medium-body wijn brengt je naar een open, rustige fruitige afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Frankrijk
Streek Streek Haut-Médoc
Druif Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Domein Domein Château Peyrabon
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptJa
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

De Haut-Médoc van het Château

De wijn wordt onder leiding van eenoloog is Jacques Boissenot gemaakt in een statig kasteel uit de 18e eeuw. Oudste geschriften dateren van 1766. Eind 19e eeuw was er hoog bezoek van Queen Victoria om een concert bij te wonen. Van 1958 tot 1998 was de familie Babeau eigenaar. In 1998 kocht Millésima het kasteel. Investeerde enorm in de wijngaarden en de wijnmakerij. Bijna 2 miljoen euro! Momenteel omvat het domein 57 ha. Voor Peyrabon de Haut-Medoc 50 ha en voor La Fleur Peyrabon de Pauillac 7 ha. Dit is de Haut-Médoc van het Château. De Chateau Peyrabon – Haut-Medoc is gemaakt van 60% Cabernet Sauvignon 35% Merlot 3% Cabernet franc en 2% Petit Verdot. Gemiddelde leeftijd van de 50 ha. stokken is 17 jaar. Grotendeels handgeplukt. 14 maanden op barriques. 2015 is een super goed Bordeauxjaar. Robert Parker, bijvoorbeeld, gaf deze wijn 89-91, een hoge score dus.

Lees meer

Serveersuggesties voor de Château Peyrabon Haute-Médoc

Serveer deze rode wijn op 15-16 graden Celsius. De koele, bijna keldertemperatuur geeft de wijn meer frisheid en lift. De wijn kan ook worden gedecanteerd, zowel voor het beluchten als voor het verwijderen van het sediment. De wijn van Chateau Peyrabon wordt het best geserveerd met alle soorten klassieke vleesgerechten, kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees, lam, eend, wild, gebraden kip, geroosterde, gestoofde en gegrilde gerechten. Chateau Peyrabon is ook een perfecte match met Aziatische gerechten, stevige visgerechten zoals tonijn, champignons en pasta, evenals kaas.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven