Des Cognettes – Muscadet Sèvre et Maine Clisson – MAGNUM Blanc

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Witte Magnum Muscadet

Muscadet Cru Clisson kan goed ouderen, zeker in een magnumfles van 1,5 liter. We hebben een paar exemplaren weten te bemachtigen uit 2009!

Deze Muscadet is afkomstig van rotsachtige granietbodem (massive armorique) bij de monding van de Loire, de Granite de Clisson. De druiven worden met de hand geoogst, waarbij een zorgvuldige selectie plaatsvindt. Vervolgens wordt de wijn maar liefst 44 maanden opgevoed op de gistcellen. Het resultaat is een heldere wijn met strogele tint. In de geur herkennen we marmelade en perzik met een rokerige toets. Een lichte vanillesmaak met honingachtige impressies vullen de smaken van geconfijt fruit mooi aan.

Mooie cadeau wijn

Een fraaie en complexe wijn die het verdiend om ontdekt te worden. Dit is een witte wijn die prachtig kan ouderen! Tot wel meer dan 15 jaar. Je zult hem niet snel aantreffen bij andere wijnhandels.

Aanbevolen in

  • Gilbert & Gaillard édition 2012 (90/100)
  • Gault & Millau 2012
  • Bettanne Desseauve 2012 et 2013,
  • Dussert Gerber 2012 et 2013
Frankrijk
Melon de bourgogne
2009
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment