Des Cognettes – Muscadet Sèvre et Maine Clisson – MAGNUM bio

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Biologische Magnum Muscadet

Muscadet Cru Clisson kan goed ouderen, zeker in een magnumfles van 1,5 liter. We hebben een paar exemplaren weten te bemachtigen uit 2009!

Deze Muscadet is afkomstig van rotsachtige granietbodem (massive armorique) bij de monding van de Loire, de Granite de Clisson. De druiven worden met de hand geoogst, waarbij een zorgvuldige selectie plaatsvindt. Vervolgens wordt de wijn maar liefst 44 maanden opgevoed op de gistcellen. Het resultaat is een heldere wijn met strogele tint. In de geur herkennen we marmelade en perzik met een rokerige toets. Een lichte vanillesmaak met honingachtige impressies vullen de smaken van geconfijt fruit mooi aan.

Mooie cadeau wijn

Een fraaie en complexe wijn die het verdiend om ontdekt te worden. Dit is een witte wijn die prachtig kan ouderen! Tot wel meer dan 15 jaar.

Aanbevolen in

  • Gilbert & Gaillard édition 2012 (90/100)
  • Gault & Millau 2012
  • Bettanne Desseauve 2012 et 2013,
  • Dussert Gerber 2012 et 2013

Op gezonde wijze geteeld

Familiebedrijf Domaine des Cognettes maakt al zes generaties lang wijn langs de oevers van de rivier de Loire. In 1990 namen de broers Stéphane en Vincent Perraud het bedrijf van hun ouders over. Zij zijn wijnmakers met een visie: De charme van een wijn zit ’m volgens hen in het feit dat een wijn zowel de identiteit van het terroir, als die van de druivensoort(en) en die van de wijnmaker moet uitdrukken. De kwaliteit wordt dus opgedaan in de wijngaard en moet tijdens het wijnmaken behouden blijven. Daarom werken de broers sinds 2009 volledig volgens het biologische wijnbouwhandvest. Dertig plukkers oogsten de druiven handmatig en de vinificatie gaat op natuurlijke wijze. De druiven worden met een pneumatische pers geperst. De vinificatie geschiedt met de natuurlijke gist van de druiven. De most bezinkt op natuurlijke wijze en de fermentatie wordt op temperatuur gecontroleerd. Deze gezondere manier van telen drukt zich nadrukkelijk uit in de smaak van de wijnen.

Lekker bij

Sushi, gegrilde vis en gekookte mosselen.

 

Frankrijk
Melon de bourgogne
2009
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment