Enjingi Venje Bijelo Barrique
Verkoop door: Moj Kroatië | Categorie: Wit
Schitterende, ecologische witte wijn
Zoals de heer Ivan Enjingi een bijzondere wijnmaker is, is Venje ook een bijzondere wijn. De Venje, witte versie van de blend bestaat uit 5 variëteiten van geselecteerde druiven van de late, selectieve oogst: Graševina, Rijnlandse Riesling, Traminac, Sauvignon en Pinot Gris.
Houtgerijpt
Zeldzame blend van vijf variëteiten, apart gefermenteerd en gerijpt in nieuwe Slavonische eikenhouten vaten alvorens te blenden. Elke wijn geeft zijn eigen karakter en draagt ​​bij aan de complexiteit van de wijn.
De wijn heeft een goudgele kleur, complexe aromaten met een breed scala aan geuren waar de fruitige nuances van de coupagevariëteiten in verweven zijn, maar ook de invloed van 18 maanden rijping in eikenhouten vaten. Smaak van zoete eik, vanille en zoete specerijen, rijp fruit, appels en peren, honing, hints van bloemen en rozen, elke laag komt langzaam tevoorschijn in de neus.
Biologisch
Deze geweldige witte wijn wordt biologisch geproduceerd, gefermenteerd met natuurlijke inheemse gist in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt uitsluitend in eikenhouten vaten gedurende 18 maanden en rijpt daarna op fles. Deze droge late oogstwijn zal zich nog zeker 10 jaar in de fles verder ontwikkelen.
Best geserveerd bij: 12 – 14 °C
High Vivino score: 4,2
Enjingi
Wijnen van de Enjingi-familie zijn traditioneel wonderbaarlijk. Niets heeft hun wijnmakers filosofie veranderd, noch de geschiedenis, noch het sociale en politieke klimaat waarin ze zijn gemaakt. De familie Enjingi viert meer dan 130 jaar wijn maken. In 1957 nam Ivan Enjingi de familiewijngaard met 2000 wijnstokken over. Door jaar na jaar meer wijngaarden aan te planten en het ongunstige sociale en politieke klimaat te bestrijden, werd hij de eerste Kroatische particuliere wijnproducent.
Met uitzicht op de vallei van Požega, spreiden de wijngaarden van de familie Enjingi zich vandaag uit over 50 hectare eersteklas druiventeelt land in de Kutjevo-appellatie (Slavonië). Om ervoor te zorgen dat de wijnen de ware uitdrukking zijn van het land, het klimaat en de traditie, en vooral de bron van plezier en gezondheid voor de consumenten, worden al hun druiven en wijnen biologisch geproduceerd.
Gunstig klimaat, natuurlijke rijkdom van de bodem en rationeel en toegewijd wijngaardbeheer stelt hen in staat om gezonde druiven te produceren met alleen organische meststoffen en voor de bestrijding van ziekten zwavel en koper in minimale hoeveelheden.
Lekker bij
Vanwege zijn complexiteit en kracht past de wijn het beste bij sterkere gerechten met een hoger vetgehalte, te beginnen met gerijpte harde kazen, vleeswaren, foie gras, stoofschotels en zelfs wild vlees.
Land: | Kroatië |
---|---|
Streek: | Slavonië |
Domein: | Enjingi |
Jaar: | 2010 |
Druif: | Graševina, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc, Traminac |
Smaak: | Vol, rijk en complex |
---|---|
Classificatie: | Vrhunsko |
Wijn/spijs: | foie gras, belegen witte kaas, wild vlees, stoofschotels |
Alcohol: | 14,1 |
Inhoud: | 0,75 |
Online wijn bestellen van Moj Kroatië
Proef het genot van kwalitatief hoogwaardige (biologische) wijnen uit Kroatië.
Bekijk het assortiment