Bolfan Natura Orange Bio | Kroatië | gemaakt van de druif Traminac
Bolfan Natura Orange Bio | Kroatië | gemaakt van de druif Traminac

Bolfan Natura Orange Bio

2019

Witte wijn

29,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Volledig natuurlijke orange wijn

Deze wijn is prachtig amberkleurig. De geur kenmerkt zich door abrikozen, rozen en sinaasappelbloesem. In de intense smaak krijg je gedroogde abrikozen, mango, karamel, mandarijn en sinaasappelmarmelade. 

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Kroatië
Streek Streek Zagorje
Druif Druif Traminac
Domein Domein Bolfan
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Ongefilterd en volledig natuurlijk

De naam van deze wijn dekt volledig de lading. Want volgens wijnmaker Tomislav Bolfan is deze wijn volledig natuurlijk. Gemaakt op natuurlijke basis, op eigen gist, zonder filtering en zonder toegevoegd sulfiet. De wijn is volledig natuurlijk gemaakt. Dat begint al in de wijngaarden. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld een mengsel van koeienmelk met knoflook en soda tegen schimmels. Maar verder is ook alles op natuurlijke wijze gedaan. De fermentatie heeft uitsluitend op de eigen natuurlijke gist plaats gevonden en er is gedurende het gehele proces geen sulfiet toegevoegd. De druiven liggen eerst vier dagen in hun geheel in maceratietanks. Daarna worden de druiven geperst en ligt de most zes dagen op de schilletjes in eiken vaten. Vervolgens gaat de wijn zonder de schilletjes in barriques gedurende twee jaar. Tijdens dit proces wordt de wijn drie tot vier keer over gepompt naar een andere barrique om het sediment te verwijderen. Dat is dus de natuurlijke filtering.

Lees meer

Lekker bij

Dit is een unieke wijn die al zo gelaagd is dat je hem op zich kunt drinken. Maar gastronomisch is hij verder ook heel veelzijdig. Combineer hem bijvoorbeeld met mooie zalmgerechten, gegrilde worstjes, pittige gerechten of een lekker varkensgebraad.

Lees meer
Scroll naar boven