Enosophia Trs No 5 | Kroatië | gemaakt van de druif Graševina
Enosophia Trs No 5 | Kroatië | gemaakt van de druif Graševina
De Grote Hamersma score 8.5

Enosophia Trs No 5

2022

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Kroatië
Kroatië, Slavonië
Graševina

14,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De Chablis van Kroatië

De wijn is droog, zacht en licht boterig met een levendige frisheid die typerend is voor de Graševina-druif. Het is een zeer elegante wijn met fruitige aroma’s van citrus en groene appel met geuren van witte accaciabloem en lindebloesem. De wijn heeft een lange intense afdronk. Score 8.5 in De Grote Hamersma.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Kroatië
Streek Streek Slavonië
Druif Druif Graševina
Domein Domein Enosophia
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Druivenstok nummer 5

De Trs Graševina is de meest muzikale wijn van wijnhuis Enosophia. Download de Enosophia app (via de QR code op het achterlabel van de fles). Scan met deze app het etiket van de wijn en de muziek zal starten terwijl de fles voor je ogen danst. De regio Slavonië waar deze wijn vandaan komt noemt men ook wel de Chablis van Kroatië. Ooit was hier de Panonische Zee, helemaal tot aan Boedapest in Hongarije. De druiven groeien hier op kleigrond, wat de oude zeebodem is. Als je de grond omploegt komen er nog altijd fossieltjes en schelpjes naar boven. Daardoor krijgen de wijnen hun mineraliteit en passen ze uitstekend bij alles uit zee, ook al komen ze ver uit de binnenlanden. De Graševina-druif is het belangrijkste druivenras van Kroatië. Zo belangrijk zelfs dat iedere vijfde druivenstok in het land Graševina is. Trs betekent druivenstok in het Kroatisch en daarom heet deze wijn dus TRS no.5. Wijnhuis Enosophia is een samenvoeging van ‘Enologija’ en ‘Filosophija’.

Lees meer

Lekker bij

Graševina past goed bij salade’s, gegrild vlees, wit vlees, kalfsvlees, varkensvlees of zoetwater- en zeevis gerechten. ook is deze wijn legendarisch bij oesters en heerlijk bij groente- of visrisotto. Ideale serveertemperatuur: 8-12 graden Celsius.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven