Enosophia Dika Graševina | Kroatië | gemaakt van de druif Graševina
Enosophia Dika Graševina | Kroatië | gemaakt van de druif Graševina

Enosophia Dika Graševina

2022

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Kroatië
Kroatië, Slavonië
Graševina
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Bekroond

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

Bekroond

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Legendarisch bij oesters

Deze wijn is lekker opwekkend, fris, licht, bloemig, goed gestructureerd en harmonieus met aroma's van groene appel en fijne geuren van lindebloesem.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Kroatië
Streek Streek Slavonië
Druif Druif Graševina
Domein Domein Enosophia
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieKvalitetno
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De Chablis van Kroatië

De regio Slavonië waar deze wijn vandaan komt noemt men ook wel de Chablis van Kroatië. Ooit was hier de panonische Zee, helemaal tot aan Boedapest in Hongarije. De druiven groeien hier op kleigrond, wat de oude zeebodem is. Als je de grond omploegt komen er nog altijd fossieltjes en schelpjes naar boven. Daardoor krijgen de wijnen hun mineraliteit en passen ze uitstekend bij alles uit zee, ook al komen ze ver uit de binnenlanden. Er is een restaurant in Parijs, of all places, dat ieder jaar pallets vol van deze wijn uit Kroatië haalt om bij de oesters te serveren.

Lees meer

Lekker bij

Graševina past goed bij gegrild vlees, wit vlees, kalfsvlees, varkensvlees of zoetwater- en zeevis gerechten. De wijn is daarnaast zalig bij oesters en heel verrassend bij een kaasplateau.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven