Eymann Riesling bio | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling
Eymann Riesling bio | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling
De Grote Hamersma score 8.5

Eymann Riesling bio

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Duitsland
Duitsland, Pfalz
Riesling

9,30

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bekroonde wijn

Eymann heeft met deze Riesling een geweldige verfijnde witte wijn gemaakt. Mooie smaken van citrus, appel, abrikoos en wat heidehoning in de geur. Lekker in de zuren, maar ook vol en zacht. Mooi heldere nasmaak en fraai in balans. Aangenaam restzoetje. Bovendien is deze Riesling op Biologisch dynamische wijze gemaakt. Harold Hamersma heeft deze wijn ook geproefd en gaf ‘m een 8.5!

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Duitsland
Streek Streek Pfalz
Druif Druif Riesling
Domein Domein Eymann
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Hamersma over Eymann Riesling

Harold Hamersma heeft deze wijn in zijn boek De Grote Hamersma 2019 als volgt beschreven “Geen herbiciden, pesticiden en kunstmest. Maar wel een gulle hand van wijn maken heeft Eymann. Denk aan volrijpe goudrenet in een ultieme, verfrissende vloeibare vorm. Mooi fris, mineraal en met heerlijke zuren. De zuiverheid stuift het glas uit”. Cijfer: 8,5.”

Lees meer

Eymann Riesling

Het wijngoed Eymann ligt in het centrum van het Duitse wijnbouwgebied Pfalz, in het zuidwesten van Duitsland. De wijngaarden liggen op de bovenste terrassen van de Rijn, die tijdens de laatste IJstijd ontstaan zijn. Hoewel hier al 2.000 jaar wijnbouw plaatsvindt – de Romeinen zijn hier destijds mee begonnen – wordt er pas sinds 1983 op biologische wijze wijn geproduceerd. Het wijngoed bezit 15 hectare wijngaard, waarop verschillende druivensoorten verbouwd worden. De bekende druivensoorten Riesling en Pinot Blanc beslaan 5 hectare, op de andere 5 hectare staan Pinot Gris, Chardonnay, Silvaner, Gewürztraminer en Muskateller. Op de overige 5 hectare staan blauwe druivensoorten, zoals Pinot Noir, maar ook Dornfelder, St. Laurent, Regent, Merlot en Cabernet Cubin.

Lees meer

Wijn-spijs combinatie

De wijn is zeer geschikt als aperitief en als begeleider van vismaaltijden, salades en asperges.

Lees meer

Onderscheidingen

De Grote Hamersma 2019, 8,5/10 Het tijdschrift Perswijn schrijft; “Neus: exotisch, kweepeer en mango, bloemen, vleugje groen. Smaak: sappig, levendig en lichtvoetig. ***(*).”

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven